OtthonAkár 10-szer több paradicsomod teremhet, ha alkalmazod ezt a módszert

Akár 10-szer több paradicsomod teremhet, ha alkalmazod ezt a módszert

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ezt a természetes műtrágyát használd, ha bőségesebb paradicsomtermésre vágysz!

Nem a tövek számát kell növelni, ha bőségesebb paradicsomtermésre vágysz, csupán a megfelelő tápot kell alkalmazni. Készítsd el ezt a természetes lombtrágyát, és alkalmazd annak érdekében, hogy sokkal több paradicsomot tudj szüretelni az idén!

Virágzás alatt a paradicsomtőnek nagy mennyiségű mikroelemre van szüksége, olyanokra, mint pl. a jód és a bór. Ezek befolyásolják a termés minőségét és mennyiségét, és segítségükkel megelőzhetőek a különböző növénybetegségek is.

Hozzávalók:

  • 9 liter esővíz;
  • 1 liter tej;
  • ½ teáskanál bórsav+egy kevés forró víz;
  • 10 csepp jód;

Elkészítés és alkalmazás:

A vizet és a tejet forrald fel egy edényben, majd öntsd át a permetezőbe. Egy kevés forró vízben old fel a bórsavat (hideg vízben nem oldódik jól fel), majd öntsd hozzá a tejes vízhez. Ezután add hozzá a jódot is, és jól keverd össze.

A legjobb korán reggel tudod alkalmazni a permetezőszert, amikor még nem süt túl forrón a nap. Kerüld a déli órákat, és a forró nappalokat, mert az erős napsütés hatására könnyen égési sérülések keletkeznek a növényen. Csak a növény felső felét kell permetezni, ahol a virágok és a friss hajtások találhatóak, itt van a legnagyobb szükség a bór-utánpótlásra.

Általában háromszor kell műtrágyázni a paradicsomot, a hajtások növekedésének beindulásakor, a virágzáskor, és a termés megjelenésekor. A bórsav serkenti a virágzást, megvédi a növényt a betegségektől, és megakadályozza a virágok lehullását. A bórhiány a paradicsomtövek sárgulásához vezet, ami a levelek lehullását, és a növény fokozatos elhalását eredményezheti.

A jód is nagyon fontos a növény számára, serkenti a virágzást, javítja a nitrogén-anyagcserét, csökkenti a gyökérrothadás kialakulásának kockázatát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek