OtthonAhelyett, hogy eldobná a tojáshéjat egészen zseniális módon használja fel őket. Erről...

Ahelyett, hogy eldobná a tojáshéjat egészen zseniális módon használja fel őket. Erről te is tudni akarsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lassan a kertészkedés főszezonjához érkezünk, amikor sokan ásót, kapát, gereblyét, lapátot ragadva igyekeznek tökéletes formába hozni a kerti talajt, amelybe majd szépen, gondosan elvetik a magokat, elültetik a palántákat.

tojashej

Ahhoz, hogy gyönyörű zöldségeink, gyümölcseink teremjenek, a növények tápanyag igényeiről is gondoskodnunk kell. A legtöbb kertészeti szaküzletben meg lehet vásárolni a tápoldatokat, különböző növekedést serkentő készítményeket, de van pár olyan trükk, ami egy fillérbe se kerül, otthon is könnyen elkészíthető, és növényeink imádni fogják.

Minden háztartásban megtalálható a tojás, amelynek belsejét használjuk fel, a héja, sokszor sajnos, a szemetesben végzi. Pedig ha porrá zúzzuk a tojáshéjakat, akkor remek tápanyagforrást kapunk, aminek kerti, vagy cserepes növényeink örülni fognak. A darált tojáshéj 39,15 százaléka kalciumból, 0,4 százaléka nitrogénből és 0,38 százaléka magnéziumból áll.

Ennek tudatában ne dobjuk ki a héjakat, gyűjtsük, zúzzuk össze, majd szórjuk rá a komposztunk tetejére, de a talajba is beleforgathatjuk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek