KuriózumAgyféltekék, mouse és agresszió - Mi a közös bennük?

Agyféltekék, mouse és agresszió – Mi a közös bennük?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Néha igazán meglepő dolgokkal találkozhatunk, ha futólag szétnézünk a tudomány világának villámhírei között. Újabban azt is kijelentették, hogy a belső agressziónk tudatos irányítása érdekében már az is nagy előrelépést jelenthet, ha ellenkező kézzel használjuk számítógépünk egerét…

Azt javasolják, hogy akik szándékosan szeretnék fejleszteni a két agyféltekéjük közötti kapcsolatot, azok kezdjenek el a kevesebbet használt kezükkel tenni olyan dolgokat, mint: ajtó-ablak nyitogatás, egérhasználat, bevásárlás.

Azzal, hogy a “túlsó” agyféltekénket erőltetjük eddig ismeretlen mozgások koordinálására, sikeresen fejlesztünk olyan latens képességeinket, mint az agresszió, düh, vita, vagy egyéb hirtelen ingerek irányítása, és e képességek észrevehető fejlődése már 2-3 hét után is megfigyelhető, észrevehető.

A kompetenciák fejlesztésének egyik legkomplexebb módja pedig a két kézzel írás, vagyis az, amikor mindkét kezünkkel ugyanazt ugyanúgy képesek vagyunk egyidőben leírni, vagy amikor két kezünkkel teljesen eltérő szöveget fogalmazunk, de ez a szint ugyanakkor már csak kemény munkával fejleszthető ki – viszont nem lehetetlen!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek