KoktélA pincérnő, aki egy lottószelvényt kapott borravalóként és 10 millió dollárt nyert

A pincérnő, aki egy lottószelvényt kapott borravalóként és 10 millió dollárt nyert

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenki arról álmodik, hogy egy szép napon majd nyer a lottón, de ez csak nagyon keveseknek sikerül. De ha felajánlasz borravalóként egy lottószelvényt egy pincérnek, és később rájössz, hogy megnyerhetted volna vele a főnyereményt, valószínűleg úgy érzed, hogy kicsúszik a talaj a lábad alól.

Húsz évvel ezelőtt, 1999-ben, Edward Seward beült egy kávézóba és megreggelizett. Bár ekkor még nem tudta, de ez volt az a nap, amikor örökre megváltoztatta annak a pincérnőnek az életét, aki aznap kiszolgálta őt.

Edward kifizette a fogyasztást, és egy lottószelvényt adott borravalóként a pincérnőnek. A férfi a kávézó rendszeres vendége volt, és ez volt a szokása.

A pincérnő, Tonda Dickerson, akkoriban 30 éves körül volt, és éppen nem sokkal azelőtt vált el. Tonda 1999. március 7-én, vasárnap kapta meg a szelvényt Edwardtól, a sorsolásra pedig a következő vasárnap került sor.

Egy héttel később a pincérnő élete örökre megváltozott – bizonyos szempontból a jó, de leginkább a rossz irányba.

A borravalóként kapott lottószelvény nyertesnek bizonyult. Tonda 10 millió dollárt nyert a floridai lottón.

A nyeremény nem hozott sok szerencsét a nőnek

A Tonda által benyújtott dokumentumok azt mutatják, hogy a nyereményét 30 év alatt akarta felvenni, úgy, hogy minden évben 375 ezer dollárt kapott volna. A pénzügyi szakemberek is inkább ezt a lehetőséget javasolják a teljes nyeremény egyszerre történő felvétele helyett.

Úgy tűnt, Tonda Dickersonra kellemes, nyugodt élet vár, és soha többé nem kell dolgoznia. Legalábbis így gondolta.

De nem sokkal később Tonda perbe keveredett a kollégáival, a barátaival, az adóhivatallal, a volt férjével, sőt, még azzal a férfival is, akitől a nyertes szelvényt kapta.

A munkatársai a nyeremény egy részét követelték

Tonda kollégái azt állították, hogy volt közöttük egy megállapodás arra vonatkozóan, hogy ha közülük bármelyikük nyerne a borravalóként kapott lottószelvényekkel, osztoznak a nyereményen. Tonda természetesen tagadta, hogy létezett volna ilyen megállapodás, és visszautasította az ajánlatot, hogy 3 millió dollár fejében peren kívül megegyezzenek.

Tonda végül elvesztette a pert, így kénytelen lett volna elosztani velük a pénzt.

Tonda 2000-es fellebbezését követően azonban az alabamai Legfelsőbb Bíróság megváltoztatta az ítéletet az ő javára, elutasítva a kollégák kérését.

Edward Seward is követelte a maga részt a nyereményből

Valószínűleg el sem tudjuk képzelni, milyen frusztráló érzés lehetett Edward Seward számára, amikor megtudta, hogy a pincérnő az ő lottószelvényével nyert 10 millió dollárt – tudva, hogy ez a pénz az ő zsebében is landolhatott volna.

A férfi azt állította, hogy közte és Tonda közt is volt egy megállapodás, miszerint, ha nyer a szelvénnyel, a pincérnő vásárol neki egy új teherautót.

2002-ben egy bíró bizonyítékok hiányában elutasította a férfi keresetét. A dolgok azonban itt még nem értek véget.

Stacy Martin, Tonda volt férje, akitől a pincérnő 1997-ben vált el, elrabolta őt. A férfi az autójában tartotta őt fogva, és egy fegyverrel fenyegette, azt mondogatta, hogy meg fogja ölni. A nőnek azonban valahogy sikerült megszerezni a fegyvert volt férjétől, és mellkason lőtte a férfit.

Ezután bevitte őt a kórházba, ahol az orvosok megmentették az életét.

Küzdelem az adóhivatallal

Tonda több mint 10 éven át pereskedett az amerikai adóhivatallal (Internal Revenue Service, IRS).

Az IRS ugyanis azt követelte, hogy a nő fizessen további 1 millió dollárt az átvételkor kifizetett adón kívül. A tisztviselők azt állították, hogy mivel a szelvényt ajándékba kapta, ez a megfelelő eljárás, mivel az Amerikai Egyesült Államokban ez a különleges rendszer van érvényben a csalások elkerülése érdekében.

A bíróság azonban végül ebben az esetben is a pincérnő javára döntött. Tonda végül nyereménye nagy részét a családtagjainak ajánlotta fel, hogy megalapíthassanak egy vállalkozást.

A pincérnő életéről jelenleg nem sokat tudni. Annyi biztos, hogy Mississippi államban él, és egy kaszinóban dolgozik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek