KuriózumA nővér egy 8 éves kisfiúnak adományozta mája egy részét, hogy megmentse...

A nővér egy 8 éves kisfiúnak adományozta mája egy részét, hogy megmentse az életét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Wrightstown-i Brayden Auten egy kiváló tehetségű atléta volt, az egyik legfiatalabb, aki valaha részt vett az állami birkózáson, de élete örökre megváltozott, mikor egy nap erős gyomorfájdalommal és hasmenéssel jött haza az iskolából.

Mivel a fiú szeme nagyon besárgult, a szülei, James és Ruth Auten úgy döntöttek, hogy jobb, ha minél hamarabb orvoshoz fordulnak. A milwaukee-i gyermekkórházban nem sokkal később kiderült, hogy egy titokzatos vírus támadta meg a fiú máját, és májelégtelenségben szenved. Brayden, mivel nem volt túl jó állapotban, a lehető leghamarabb felkerült a transzplantációs listára.

A családtagok és barátok közül senki sem lehetett donor, de a kórház 25 éves ápolónőjéről, Cami Loritz-ról kiderült, hogy tökéletesen kompatibilis Braydennel.

“Az eddigi pácienseim mind egy-egy elhunyt személytől kaphattak szervadományt, így nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy segíthetek Braydenen. Apám 2016-ban az egyik veséjét a bátyámnak adományozta, ez a cselekedet akkor nagy hatást gyakorolt a családunkra. Ezért is döntöttem úgy, hogy én is szervdonor szeretnék lenni” – mondta a nővér.

James Auten és felesége nagyon örültek, hogy egyezést mutattak ki a két szervezet között, de közben meg is ijedtek, mert ez egy sokkal kockázatosabb eljárás volt, mint a vesék esetében.

Loritz májának egy részét eltávolították, és átültették Braydenbe. A máj az egyetlen szerv, amely képes önmagát regenerálni, így a donor és a befogadó mája végül egy év alatt nő vissza eredeti méretére.

A műtét sikeres volt, és bár Brayden még nem gyógyult fel teljesen, minden nap egyre jobban van, már iskolába is járhat.

“Az a transzplantációs csapat végezte a műtétet, akivel együtt dolgozom. A műtét után 9 napig voltam kórházban. Bíztam bennük, hiszen tudtam, hogy nagyon jól dolgoznak, egyáltalán nem aggódtam, hogy mi lesz” – mondta a nővér.

Loritz névtelen adományozó volt, de eldöntötte, hogy találkozni szeretne Brayden családjával. “Azt éreztették, hogy én is a család tagja vagyok, nagyon kedvesek voltak velem” – mondta Loritz.

“Nem tudunk eléggé hálásak lenni neki. Ő egy igazi csoda. Mostantól úgy tekintünk rá, mintha ő is a családunk tagja lenne” – mondta Ruth Auten.

Cami Loritz életet ajándékozott Brayden-nek, egy második esélyt arra, hogy a fiú teljesítse az álmait és a céljait.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek