HolotropikumA műszempilla veszélyei - kétszer is gondold meg ha úgy döntesz műszempillát...

A műszempilla veszélyei – kétszer is gondold meg ha úgy döntesz műszempillát rakatsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hölgyek, ki ne szeretne szép, hosszú és dús szempillákat? Mit meg nem teszünk azért, hogy a reklámokban és a médiában látott „lélegzetelállító” szempillákat elővarázsoljuk magunknak? Festjük, szempillaspirálozzuk, különböző tápláló olajokkal kenegetjük, viszont ha semmi sem használ, akkor marad a végleges megoldás: a műszempilla.

A műszempilla veszélyei - kétszer is gondold meg ha úgy döntesz műszempillát rakatsz!

Hogy ilyen fajta műszempilla típusok léteznek? 3 nagy kategóriát különíthetünk el:

· Tartós műszempilla – Ez tulajdonképpen szempilla beültetést jelent, és hihetetlenül drága.

· Félig tartós műszempillák – Ezeket szakképzett pillások helyezik fel szalonokban, speciális anyagok segítségével. Igencsak borsos az ára, hiszen függ a felragasztandó szempilla típusától, hosszúságától és az ragasztóanyag minőségétől. 6-8 hétig tart, majd a szempillaszálak lehullnak.

· Átmeneti műszempillák – Ezeket megvásárolhatod a drogériákban, és a velük kapott ragasztó segítségével te magad is felragaszthatod csupán néhány perc alatt, viszont egy napnál tovább nem bírják.

Milyen jó is lenne, ha semmiféle mellékhatás nélkül rebegtethetnénk a frissen elkészített szempilláinkat, de sajnos ez nem lehetséges, hiszen számtalan veszélynek kitehetjük a szemünket.

Ha piszkos kézzel állunk neki felragasztgatni a pillákat könnyedén bakteriális fertőzés lehet a vége, ezért mindig jó alaposan mossunk kezet. Kesztyűt azért nem ajánlatos használni, mert megnehezítené a ragasztóval való dolgozást.

A másik igen fontos problémaforrás az, hogy ezek a saját pilláinkhoz ragasztott szempillaszálak meggyengítik a természetes pilláinkat, ezáltal el kezdenek hullani, tehát hosszútávon többet ártunk, mint amennyit a műszempilla pompája használna.

A szalonokban feltett műszempillák felrakását követő 12 órában szigorúan tilos sírni, vagy arcot mosni. Ha mégis megtesszük a ragasztó feloldódik, befolyik a szembe, ami irritációt okoz. Ugyancsak nem szabad szemet súrolni, és naponta át kell fésülni a pillákat, hogy ne kuszálódjanak össze.

Ha azt akarjuk, hogy hosszú ideig élvezhessük a pilláinkat, akkor minimum 6-8 hetente el kell látogassunk egy szalonba, ahol felfrissítik, egy műszempillarakás 350-400 lej között mozog.

És akkor még nem is beszéltünk a ragasztóról! A műszempillaragasztókat szuper erősnek és láthatatlannak tervezték, ami kémiai összetevők sokasága nélkül nem valósulna meg. Számtalan ragasztó formaldehidet tartalmaz, ami szemirritációt, bőrkiszáradást okoz, és nem mellesleg karcinogén anyag.

De akkor hogyan lehet biztonságosan hordani a műszempillát?

Mindenek előtt egy olyan emberre bízzuk a pilláinkat, akiről köztudott, hogy profi és jó anyagokkal dolgozik. A szalon tisztasága is kulcsfontosságú tényező, válasszunk igényes műszempillást. Miután felhelyeződtek a műpillák szigorúan tartsuk be a szakember tanácsait, hogy nehogy kárt tegyünk a szemünkben.

Ha mégis a természetes szempillahosszabbító módszerek mellett döntesz, akkor összegyűjtöttünk pár praktikát:

· Kókuszolaj: vigyük fel a szempillákra egy tiszta szempillaspirál kefével.

· Ricinusolaj, olívaolaj, aloevera: bármelyiket használhatjuk lefekvés előtt. Vigyük fel az előbbihez hasonlóan és hagyjuk a szempillákon az éjszaka folyamán.

· Szemhéjmasszázs: ez stimulálja a vérkeringést, csepegtessünk pár cseppet a fentebb említett olajokból és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a szemhéjat ügyelve arra, hogy az olaj ne kerüljön a szembe.

Sajnálatos módon nem lehet kategorizálni a műszempillákra vonatkozó kérdést, hiszen vannak előnyei és hátrányai. Van. aki még a ragasztó mellékhatásának ellenére is szívesen bevállalja a műszempillákat, viszont vannak, akik nem bírnák ki azt, hogy valami „plusz” legyen folyton a szemhéjukon. Ne feledd a természetes szempilla is gyönyörű nem kell mindig arra törekedni, amit a tévében látunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek