HolotropikumAlternatív gyógyászatA meleg puliszkával történő borogatás nagyon hatásos az alábbi panaszok estén!

A meleg puliszkával történő borogatás nagyon hatásos az alábbi panaszok estén!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A puliszka gyógyhatása kevésbé ismert, de nagyon sok panasz estén alkalmazható. A maximális gyógyhatás elérése érdekében ne átszitált kukoricalisztet használjunk, mely így megőrzi a kukoricaszem gyógyhatását.

A meleg puliszkával történő borogatás nagyon hatásos az alábbi panaszok estén!

Hogyan készítsük el a puliszkát?

Egy fél liter lobogó vízbe, tegyünk két marék kukoricalisztet, és főzzük 20 percig, megkavargatva közben, hogy ne legyen csomós. Amikor összeállt a puliszka, levesszük a tűzről.

Így alkalmazhatjuk a puliszkát:

· Mandulagyulladás és torokfájás estén: egy gézre helyezzük el a minél melegebb puliszkát, tegyük a fájó felületre és kössük be egy kendővel a nyakunkat. Hagyjuk hatni 20 percet, ezt megismételhetjük naponta 2-szer.

· Tüdőgyulladás esetén: a gézbe csavart puliszkát a mellkasra helyezzük, minél forróbban, a beteget jól betakarjuk és így hagyjuk 10 percig. Az így keletkezett hő hatása egy erős reakciót vált ki az immunrendszerből, és ezáltal hamarabb legyőzi a betegséget okozó mikroorganizmusokat.

Ezt már olvastad? Gondolta volna, hogy ennyi mindenre jó a puliszka?

· Reumás panaszok estén: a fájó felületre egy káposzta levelet helyezünk, majd rá a forró puliszkát.

· Vesekő és vesegörcs estén: a vesékre helyezzük a forró puliszka borogatást, minek előtte elfogyasztunk legalább 1 liter kukorica bajuszból készült teát. A teát a következő képen készítjük: 2-3 kanál kukorica bajuszt egy fél liter vízben áztatunk 8-10 órán keresztül, majd leszűrjük. A megmaradt kukorica bajuszra ráöntünk újból egy fél liter forró vizet, lehűtjük, leszűrjük és a két kivonatot összevegyítjük.

· Mellrák estén: Egy darab gézzel letakarjuk a kérdéses testrészt, majd rátesszük a puliszkát 3-4 cm vastagon. Előzőleg a bőr felületét kenjük be vastagon krémmel. Ezt a kezelést ismételjük minimum 10 napon keresztül.

Ezt már olvastad? “A magyar ember mikor eszik, nem beszél”! – A puffadás megszűntetésének 15 egyszerű módja!

Megjegyezendő, hogy ezek a természetes módszerek nem helyettesítik az orvost és az orvosi kezelést, azt csak és kizárólag komplementer kezelésként alkalmazzuk!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek