HolotropikumA magnéziumhiány 7 tünetei, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni!

A magnéziumhiány 7 tünetei, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A magnézium több mint 300 biokémiai reakcióhoz szükséges a szervezetben. Segít az idegek és az izmok állapotának megőrzésében, támogatja az immunrendszert, normalizálja a szívdobogást és erősíti a csontozatot. Ugyanakkor a vércukorszintet is korrigálja és a fehérje energiává alakításában is segít. – írja az Amerikai Nemzeti Orvostudományi Központ.

A magnéziumhiány 7 tünetei, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni!

A magnézium egyike azon fontos tápanyagoknak, amelyről az emberek hajlamosak elfeledkezni, annak ellenére, hogy mára már igazán hangoztatva van jótékony hatása a szervezetre nézve.

A magnéziumhiány miatt számtalan fizikai és mentális probléma léphet fel, amiket javallott időben megelőzni:

1. Szorongás és/vagy hiperaktivitás

Ez a két neurológiai tünet tipikusan a magnéziumhiány számlájára írható. A magnézium elengedhetetlen az agyi szinapszisok megfelelő kacsolódásához, ráadásul az elektrolit szint egyensúlyozásában is roppant fontos szerepet játszik.

2. Depresszió

Nem meglepő, hogy a depresszió is a tünetek közé sorolható, hiszen annak ellenére, hogy sok minden kiválthatja ezt a komplex betegséget, a magnézium okozta tápanyaghiány is szerepet játszhat a depresszió megjelenésében. A magnézium létfontosságú az agynak. A magnézium hiánya hosszú távon akár személyiségváltozást is produkálhat.

3. Izomfájdalmak

A magnéziumhiány kínzó izomhúzódást, izomgörcsöt, izomrángást és akár ideiglenes izombénulást is okozhat, mivel a kalciummal kiegészülve az izom pihentetéséért felelős.

4. Hányinger és hányás

A magnéziumhiány az emésztőrendszert megfelelő működését is felforgathatja. Hányinger esetén magnéziumtartalmú gyógykészítményt érdemes szedni, mert segít stabilizálni a gyomor állapotát.

5. Magas vérnyomás

Számos kutatás bizonyította már a magas vérnyomás és az alacsony magnéziumszint kapcsolatát. Ezért magas vérnyomás esetén az orvosok először a magnéziumszintet ellenőrzik a betegnél.

6. Álmatlanság

A magnézium segít szabályozni az alvást és az alvásciklusokat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy pihentetően tudjunk aludni éjszakánként.

7. Kimerültség

Magnézium hiányában a test még feszítettebb tempóban kell működjön, hiszen a fizikai és szellemi megterheltséggel is meg kell birkózzon. A magnézium növeli a test teherbíró képességét, mert erősíti az izmokat.

Szerencsére számtalan féle képen tudjuk pótolni a hiányzó magnéziummennyiséget. Az egyik legmegfelelőbb módja ennek a megfelelő és változatos táplálkozás. Együnk minél több zöld dolgot, borsót, magokat, gabonaféléket, banánt, avokádót, szárított gyümölcsöket, joghurtot, fekete csokoládét stb. Másik módja a táplálék-kiegészítők szedése.

A legtöbb multivitamin is tartalmazza az ajánlott mennyiségű napi magnézium-bevitelt, ami lebontva a következő:

ÉLETKOR                               FÉRFIAK                   NŐK                         TERHES NŐK                SZOPTATÁS IDEJE ALATT

6 hónapos korig                  30 mg                      30 mg

7-12 hónap                          75 mg                      75 mg

1-3 év                                    80 mg                      80 mg

4-8 év                                   130 mg                     130 mg

9-13 év                                 240 mg                     240 mg

14-18 év                               410 mg                     360 mg                        400 mg                            360 mg

19-30 év                               400 mg                     310 mg                        350 mg                            310 mg

31-50 év                               420 mg                     320 mg                        360 mg                            320 mg

51+ év                                  420 mg                      320 mg

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek