KuriózumA lottónyertes egy Sikoly maszkban vette át a nyereményét, hogy megvédje az...

A lottónyertes egy Sikoly maszkban vette át a nyereményét, hogy megvédje az identitását a pénzsóvár rokonok elől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2019-ben egy jamaicai férfi nyert a lottón, és egy Sikoly maszkban vette át a nyereményét, hogy megvédje magát a bűnözőktől és a kapzsi rokonoktól.

Egy jamaicai férfi elképesztő 158,4 millió jamaicai dollárt (ez 1 millió amerikai dollárnak felel meg) nyert az országos lottón még 2019-ben, de a nyílt ünneplés helyett úgy döntött, egy Sikoly maszkot viselve veszi át a nyereményét, hogy megvédje személyazonosságát a pénzéhes rokonoktól és bűnözőktől.

Nem ez volt az első alkalom, hogy egy jamaicai lottónyertes ilyen óvintézkedéseket tesz, ugyanis egy nő, akit csak N. Gray néven ismernek, sárga emoji maszkot viselt, hogy elrejtse az arcát, amikor 2018-ban átvette 1,8 millió dolláros nyereményét.

A férfi, akit A. Campbellként neveztek meg, megbetegedett, amikor tudomást szerzett a nyereményéről, és csaknem két hónapba telt, mire át tudta venni a csekket. Amikor végül átvette a nyereményét a kingstoni Spanish Court Hotelben, megkérdezték tőle, hogy érzi magát, mire azt felelte: „Jól vagyok, csak egy kicsit kába.”

Campbell a negyedik ember Jamaicában, aki megnyerte a Szuper Lottót, és azt tervezte, hogy a pénzt befekteti azt saját kisvállalkozásába, valamint vásárol belőle egy házat.

A lottónyertes egy Sikoly maszkban vette át a nyereményét, hogy megvédje az identitását a pénzsóvár rokonok elől
Fotó: Twitter/Supreme Ventures Ltd

„Szeretnék egy szép házat. Még nem találtam meg a megfelelőt, de hamarosan keresek egyet. Szeretem kezelni a pénzt. Nem kéregetek, és nem kérek kölcsön. Szóval olyan dolgokat keresek, amikkel forgathatom a pénzt” – mondta.

Jamaicában nem számít ritkaságnak, hogy az emberek álruhában vegyék át a nyereményüket, mivel sokan attól tartanak, hogy bűnözők célpontjává válhatnak, vagy mohó barátok és rokonok zaklatásának lesznek kitéve.

N. Gray is pontosan ezért döntött az emoji maszk viselése mellett, akárcsak Campbell a Sikoly álarc mellett. A nő azt mondta, adósságai törlesztésére fordítja a pénzt, és befektet egy közösségi központba a fiatalok számára a környéken, ahol él.

Bár elszomorító lehet, hogy sokan úgy érzik, ilyen szélsőséges lépésekre van szükségük, hogy megvédjék magukat, ha nyernek a lottón, a biztonság mindennél fontosabb, az pedig, hogy egyesek újdonsült vagyonukból igyekeznek visszaadni a közösségnek, amiben élnek, külön dicséretet érdemel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek