LélektárA Ley vonalak és a Föld csakrái

A Ley vonalak és a Föld csakrái

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Testünk fő energiai örvényeit, a csakrákat, már ismerjük, viszont kevesen tudják, hogy a Föld is rendelkezik ilyen energiacsomópontokkal, csakrákkal. Ahogyan a testünkön végbemegy az energia áramlása, ugyanúgy, maga a Föld is rendelkezik energia áramlással.

earth_grid_ley_lines

Mik a Ley vonalak?

Alfred Watkins írt a Ley vonalakról könyvében, és arra jött rá, hogy régi műemlékek, síremlékek, vallásos építmények, megalitok, mind egy egyenes vonal mentén helyezkednek el. De ez a jelenség az összes kultúrában fellelhető, különböző korszakokban, és különböző módon. Ilyen vonalakat a Föld minden részén találhatunk, a keleti kultúrában sárkányáramok néven emlegetik. Az elnevezést Watkins adta, hiszen megfigyelte, hogy a vonalak mentén elhelyezkedő műemlékek nevének többségében szerepelt a „ley” szócska.

Ezt olvastad? Hol helyezkednek el a csakrák és mi a jelentésük?

Mióta felfedezték őket 1921-ban, a Ley vonalak messzemenően többet rejtenek magukban, mint egyszerű egyenes vonal mivoltuk, valami misztikusság övezi őket. Az idők során energiamezőkkel, szellemekkel, sámánizmussal és ufókkal hozták összefüggésbe. Egyesek szerint az ősi indián szellem és sámáni táj összefonódása, hiszen az ősi indiánok hektárokat átölelő geometriai földmunkája, amit szertartásos útszakasznak használtak, amely különböző szent területeket kötött össze.

hopewell_newark_earthworks
Az ősi indiánok hektárokat átölelő geometriai földmunkája, amit szertartásos útszakasznak használtak, amely különböző szent területeket kötött össze

Marlene Dobkin de Rios antropológus szerint, mi sem érdekesebb annál a ténynél, hogy a Nazca vonalak közelében olyan sámán törzsek éltek, amelyek hallucinogén növényeket használtak szertartásaikhoz, ezek a növények pedig elősegítették a lélek repülésének nevezett testen kívüli élmények megtapasztalását. Az antropológus szerint ezek a vonalak az ősi törzseknek a sámáni élmény extatikus csúcspontját, az „égi utazását” jelképezték. De az indiánok szellemi vonalai ennél mélyebbre hatolnak, hiszen amellett, hogy ezeken az útvonalakon vitték halottaikat utolsó útjukra, és a sámáni tájképeken túl, erdőkön, hegyeken is végigvonulnak.

Egy másik érdekesség a Ley vonalakkal kapcsolatban az, ahogyan ezek egybeesnek a föld térképhálózatával. Hugh Newman arról ír, hogy ezek az erővonalak nemcsak a földre jellemzőek, hanem a Napnak is hasonló mintázatú vonalrendszere van, ami jelentősen befolyásolja a Nap aktivitását.

A vonalak mentén tapasztalható mágneses rendellenességek és intenzívebb sugárzásmintázatok mérhetőek, de a környezetre és az emberre gyakorolt hatásuk egyelőre ismeretlen. A tudomány is meglehetősen szkeptikus a témával kapcsolatban, bár az utóbbi évtizedekben, főként Angliában, komoly kutatások folytak a Ley-vonalak megismerésére, melyek egy része tisztán tudományos jelleggel, másik része pedig parapszichológiai szempontokat is figyelembe véve vizsgálódik, hiszen egyesek szerint a vonalak mentén számos gyógyító erővel felruházott forrás és kő is található. Ugyanakkor a vonalak összefutásaiban terül el sok civilizáció főbb szentélye, vagy városa, mint például az Egyiptomi-, vagy az Indus-völgyi civilizáció emlékei, a Gízai piramisok, Húsvét-szigetek, Stonehenge is.

Birtalan Katalin

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek