KuriózumA fekvőtámasz a világ legjobb testedző gyakorlata

A fekvőtámasz a világ legjobb testedző gyakorlata

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fekvőtámasz nem az egyik legkönnyebb testerősítő gyakorlata, ez kétségtelen. Az átlagember a legnagyobb erőfeszítés mellett is 5–6-nál többet nem tud megcsinálni egyszerre. Sőt még nehezebb, ha helyesen csinálnánk a fekvőtámaszt, pedig voltaképpen csak a saját testsúlyunkat kell használni.

fekvotamasz

A fekvőtámasz nem csak a karokat, illetve a felsőtestet erősíti, hiszen ha egy kicsit jobban odafigyelünk, akkor érezhetjük, hogy a hasizmaink is megfeszülve tűrik a gyakorlatsorokat, a láb, a fenék izmai is dolgoznak.

Főként akkor érhető el ez a hatás, ha a vállszélesség szerint letett kézpozícióban a könyökünket kissé behajlítjuk és ahelyett, hogy kinyomnánk magunk, hátrafele nyújtunk, próbáljunk addig nyújtózkodni, amíg az orrunk éri a padlót. Ez a hasizmoknak tesz a legjobbat.

A szimpla fekvőtámasz természetesen a leghatékonyabban a mell és kar izmait dolgoztatja meg. Amennyiben szép felsőtestet, erős mellizomzatot szeretnénk, helyezzük karjainkat minél messzebbre a testünktől, ha pedig a tricepszünket szeretnénk megdolgoztatni, akkor minél közelebb kell a karokat a testhez tenni.

Kezdőknek az ajánlott, hogy először egy pár hétig csak a hagyományos fekvőtámaszozást igyekezzenek elsajátítani, azaz inkább belejönni, bírni az erőpróbát. Ha ez már megy, akkor még több kombinációval lehet próbálkozni, például közben kisebb súlyokat is lehet emelgetni, vagy egy kinyomás után fél kézzel megtartani magunkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek