HolotropikumA csokoládé csökkentheti a memóriavesztést

A csokoládé csökkentheti a memóriavesztést

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Harvard Egyetem kutatócsoportja azt vizsgálta, hogy a napi kétszeri forró csokoládéfogyasztás javítja-e a memóriát és az agyi funkciókat.

forrocsokiA kutatás alapja a keringés centralizációja, vagyis mikor az agy bizonyos részén aktivitás van, ott a keringés is fokozódik, mert több energiára van szüksége az agynak a feladat elvégzéséhez. Ez a folyamat, úgy vélik, fontos szerepet játszhat az Alzheimer kialakulásában.

A kísérlet során 60 egyént vizsgáltak, átlag életkoruk 73 év volt és egyiknél sem volt semmilyen idegrendszeri betegség. 30 napig naponta kétszer kellett forró csokoládét fogyasszanak illetve nem szabadott a kísérlet során semmilyen más csokoládé származékot fogyasztani. Megvizsgálták a memóriát, az agy feladatmegoldó képességét illetve ultrahang segítségével a vérátáramlást az agy bizonyos területén, a kísérlet elején és végén.

Köztudott dolog, hogy a csokoládé jótékonyan hat a keringésre és a szívműködésre.

Az eredmények azt mutatták, hogy több mint 10 százalékkal javult az alanyok feladatmegoldó és memória képessége és fokozódott az keringés az agy aktív részeiben.

A John Hopkins orvosi iskola egyik vezető neurológusa, Paul B. Rosenberg szerint ez egy mérföldkő, azonban sokkal több kutatás kell ahhoz, hogy bebizonyosodjék a csokoládéról, hogy valóban javítja a vélt funkciókat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek