A buddhisták szerint ez történik velünk a halál után!

A világ vallásainak nagyrésze hisz a halál utáni életben. A buddhisták szerint az élet folytonos és állandó, vagyis egyáltalán nem ér véget a halállal. Folyamatosan átmenetben vagyunk, egyik tudatállapotból megyünk a másikba, egészen a megvilágosodásig.

A buddhista tanítások szerint mindannyian az élet, halál és az újjászületés ciklusának természetes részei vagyunk. Számunkra a halál nem a végső lépés, hanem egy újabb szakasz ebben a véget nem érő körforgásban. A halál csupán az ideiglenes emberi testünk fizikai elmúlása, a lelkünk tovább él.

Ezt az élet-halál-újjászületés ciklust samsarának nevezik, mely arra kényszeríti az életenergiánkat, hogy a halál utáni fizikai testből egy másik formába lépjen.

A buddhisták úgy vélik, hogy az életünkben elkövetett jó cselekedetek, a pozitív életszemlélet, a jó magatartás, a segítőkészség, a bölcsesség által a lélek minden egyes életben közelebb kerül a megvilágosodáshoz. Ezek a pozitív hatások biztosítják a kedvezőbb újjászületést, viszont a negatív hatásokkal pont ennek ellenkezőjét érhetjük el.

Ezt már olvastad? Mit érez az ember, amikor haldoklik? Ez a 7 alapvető dolog történik veled halálod pillanatában

A megvilágosodáshoz végül a buddhistának fel kell ismernie a négy nemes igazságot, írja a Wikipedia:

1. Az emberi élet lényegében szenvedéssel teli;

2. A szenvedés oka az emberi önzés és a vágyakozás;

3. Van egy út (vagy mód), amelyen keresztül meg lehet szabadulni az önzéstől és a vágyakozástól;

4. A megszabaduláshoz az ún. „nemes nyolcrétű ösvény” (astángika-márga) vezet: a helyes szemlélet, a helyes gondolkodás, a helyes beszéd, a helyes cselekvés, a helyes élet, a helyes törekvés, a helyes vizsgálódás, a helyes elmélyedés”.

A pozitív gondolkodás és a karmában vetett hit egyazon gondolkodási mintán alapul. Ha jó dolgot cselekszünk, akkor pozitív irányba mozdítjuk elő a reinkarnációnkat! Viszont, ha negatív dolgot cselekszünk, akkor visszaszorítjuk a fejlődést, és rossz karmát idézünk elő saját magunknak.

Ezt már olvastad? Harvard-i professzor: ez történik az emberi aggyal és testtel meditáció közben!

Buddha arra tanította a követőit, hogy nem kell félni a haláltól, hiszen az csak egy újabb lépés a megvilágosodás felé.

Buddha szerint a nirvána egy tökéletesen nyugodt tudatállapot, amely megszabadult a vágyakozásoktól, haragtól és egyéb kínzó állapotoktól. A tudat megleli a békét az egész világgal, együtt érez minden lénnyel és lemond a rögeszmékről és a negatív berögzülésekről.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top