KuriózumA 83 éves hölgy beállt önkéntesnek az öregek otthonába ahol élt, hogy...

A 83 éves hölgy beállt önkéntesnek az öregek otthonába ahol élt, hogy segítse a személyzet munkáját!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Maureen Townend a mindig vidám, életerős 83 éves nő nemrég igencsak meglepte a Doncaster-i Flower Park Care Home munkatársait azzal, hogy elmondta nekik a nagy tervét. Az idős hölgy ő maga is az otthonba lakik, de mivel úgy érezte, hogy szeretné hasznosan tölteni a szabadidejét, éppen ezért önkéntes munkát vállalt, hogy segítse a gondozók munkáját.

A 83 éves hölgy beállt önkéntesnek az öregek otthonába ahol élt, hogy segítse a személyzet munkáját!

Az idős hölgy imádja a munkáját, lepedőket és ágyneműket hajtogat, de segít az asztalok megterítésében is. Maureen azt imádja a legjobban, amikor délutánonként tortaszeleteket oszthat a bentlakóknak, és ellenőrzi, hogy a teáscsészéjük tele van-e.

A nyugdíjas önkéntes kék munkaruhát és kötényt visel, amikor a barátait és lakótársait kiszolgálja.

“Szeretem, ha van valami feladatom, és szeretek segíteni az embereken. Lehet, hogy nem vagyok mindig eléggé fitt, de szeretek önkénteskedni. Igazán nem nagyon megterhelő, hogy készítsek egy csésze teát, vagy megterítsek. Takarítani is szeretek, de már nem megy úgy, mint régen, néha meg kell szakítsam egy kis pihenéssel.” – mondta.

Maureent tavaly március óta az otthon lakója, a Flower Park Care Home igazgatóhelyettese, Danielle Savage elmondása szerint: „Nagyon fitt, egészséges és aktív. Egy határozott és segítőkész ember, szereti átvenni a vezetést. Állandóan tesz-vesz, szeret dolgozni. Ha épp nincs, amit csináljon, akkor kissé kellemetlenül érzi magát. Amúgy egy vidám személyiség, és képes arra, hogy másoknak is mosolyt csaljon az arcára.”

A 83 éves hölgy beállt önkéntesnek az öregek otthonába ahol élt, hogy segítse a személyzet munkáját!

Maureen mivel elfoglalt, hasznosnak érzi magát, van célja az életben. Kezdetben az ápolók munkájába szeretett volna besegíteni, de az igazgató elmondta, hogy az egy nagyon nehéz munka, hiszen sokszor 12 órát is dolgoznak az alkalmazottak.

“Azt mondtam, talán itt az ideje, hogy rá is vigyázzon valaki, de mivel továbbra is szeretett volna dolgozni, ezért azt mondtam, hogy segíthet nekünk mint önkéntes. Ettől nagyon boldog volt. Adtunk neki egy egyenruhát, így a csapat részének érzi magát. Minden alkalommal felveszi, amikor dolgozik, és nagyon boldog, büszke arra, amit csinál” – mondta az igazgató.

Maureen, amikor a napi feladatait ellátta, szeret leülni egy csésze teával és egy kis csokoládéval.

„Nagyon büszkék vagyunk rá. A gondozóotthonban mindenki szereti, és ő is boldog, hogy segíthet.” – tette hozzá az igazgató.

Fotók: Flower Park Care Home/Facebook

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek