Kuriózum7 gyerekkori pszichés trauma, amely kihatással lesz a felnőttkorra is!

7 gyerekkori pszichés trauma, amely kihatással lesz a felnőttkorra is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sok gyerek életében a szülők okozzák a legnagyobb és legtöbb lelki sérülést, amely évek múlva a felnőttkorukra is hatással lesz, például szorongás, depresszió, függőségek, lobbanékonyság és az önkontroll hiányának formájában.

7 gyerekkori pszichés trauma, amely kihatással lesz a felnőttkorra is!

Így most következzen 7 ilyen eset, amelyet a legjobb lenne elkerülni, megelőzni.

1. Gyerekelhagyás

Ha a gyerek nem érzi biztonságban magát, felnőttkorában sem fog ez másként lenni. A szakértők szerint ha egy gyereket elhagynak a szülei, elég ha csak az egyik, sokszor érzelmileg függővé, agresszívé válik felnőtt korára.

2. Megalázás

Egy szülőnek mindent meg kell tennie, hogy gyerekét ne érje megalázás, főként olyan esetben, amikor egyáltalán nem tehet semmit a kicsi az ellen. A szakértők azt is bebizonyították, hogy a megalázó érzések a lelkiek mellett fizikai fájdalmakat is okozhatnak.

3. Nagy elvárás, nyomásgyakorlás

Sok szülő hajlamos túlzásokba esni, és olyasmit is számon kérni a gyerekétől, amit az nem szeret, vagy nem tud megcsinálni. A gyerekben így kudarcélmény alakul ki, ami árt az önbizalmának.

4. Árulás

A gyerekek nem értik a felnőttek felszínes világát, ők nagyon komolyan veszik még a játékot is, ezért különösen rosszul esik nekik, és negatív pszichés következménye is lehet annak, ha becsapják, elárulják őket. Attól a perctől kezdve senkinek sem fognak hinni többé, ami komoly következménnyel jár majd a felnőtt életükre vonatkozóan is.

5. Igazságtalanság

Ha a gyerek úgy érzi, igazságtalanul bántak a szülei, tanárai vele, később azt a következtetést vonhatja le, hogy ez egy normális, bevett szokás, majd ő is igazságtalanul fog bánni másokkal.

6. Érzelmi ridegség, közömbösség

Ha a szülők nem figyelnek oda a gyerekük érzelmeire, akkor később a gyerek is nagy eséllyel válik érzéketlenné, hiányozni fog belőle az együttérzés, a segítőkészség, ami sok esetben megnehezíti majd az életét.

7. A meg nem értettség

Ha a szülő nem érti meg a gyerekét, később a kapcsolat megromolhat, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Például teljesen megszűnhet a szülő-gyerek kapcsolat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek