Gasztro5 tipp, hogy a tortalapok tökéletesen sikerüljenek

5 tipp, hogy a tortalapok tökéletesen sikerüljenek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A torta minden fontos életesemény meghatározó szereplője. Elképzelhetetlen, hogy hiányozzon egy születésnapi buliból, egy keresztelőről, egy fontos évfordulóról. Nagyon finom, kerek és szépen díszíthető. A legfontosabb azonban, hogy a tészta jól elkészüljön, íme 5 tipp, hogy hogyan legyen tökéletes.

tortalap

1. Mindig melegítsük elő a sütőt

Ahhoz, hogy a tésztából készült lapok nagyon szépen süljenek meg, szükséges, hogy a sütőt jó alaposan behevítsük. Már érdemes az alapanyagok összeállítása előtt begyújtani és hagyni, hogy lassú tűzön kimelegedjen.

2. A tojások helyes felhasználása

Például az elválasztásnál nagyon oda kell figyelni, hogy fehérjébe ne kerüljön a sárgájából, hiszen így a felvert hab nem verődik fel a megfelelő állagúra. Arra is figyelni kell, hogy az edény teljesen tiszta legyen, amiben a habot felverjük, különben a végén a hab összeeshet. A sárgáját a cukorral addig kell kavarni, amíg megnő a massza térfogata és fehéres színt nem kap. Mindig a fehérjéből készült habot kell a sárgájába keverni, sohasem fordítva.

3. A lisztmennyiség nagyon fontos

Ha valaki kezdő a sütés területén, akkor nagyon oda kell figyelnie a liszt adagolására. Pontosan annyi lisztet kell használni, mint amennyit leírnak, különben a végeredmény egy nehéz, szalonnás tészta lesz, vagy ha túl kevés lisztet használtunk, akkor egyszerűen a tészta szét fog esni.

4. Fontos a kezdeti meleg

A formába helyezett tortatésztát  az első 4–5 percben igencsak magas hőfokon kell sütni. Ezután fokozatosan kell kisebb lángra állítani a gázrozsát. A sütés alatt az első 15 percben csukjuk be a sütő ajtaját. Mikor már kész van, ki kell nyitni az ajtót és 20 percig hagyni kell a tésztát hűlni.

5. Fontos, hogy kihűljön

Hogy elkerüljük azt, hogy vágás közben a tortalapunk összemorzsolódjon, meg kell várni, amíg kihűl, utána már lehet szépen szeletelni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek