Lélektár5 ősi szanszkrit mantra, amely jó irányba tereli az életed!

5 ősi szanszkrit mantra, amely jó irányba tereli az életed!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mantrák körül létezik valami megmagyarázhatatlan misztikum, és lehet, hogy ez is az oka annak, hogy napjainkban egyre népszerűbbek ezek a hinduizmusból és buddhizmusból származó vallási terminusok, amelyek lehetnek szavak, azok ismétlései, hangok, rövid mondatok, szókapcsolatok.

mantra

A mantrák lényege, hogy egyfajta mágikus erővel bírnak, amelyek képesek energiával, életerővel feltölteni az elmét, a lelket. Meditáció ideje alatt a mantrák erősítik a tudatunkat, ellazítják a testünket, elménket, általuk képesek leszünk a szeretet, az együttérzés, az önfeláldozás kifejezésére, a türelem gyakorlására, a gondolataink rendezésére. Pozitív energiák kerítenek hatalmukba, és képesek leszünk jobban megismerni magunkat, az elménket, érzéseinket is.

Íme, az 5 legnépszerűbb ősi szanszkrit mantra, amelyet érdemes megtanulni.

1. OM mantra

Az Univerzum hangjának is nevezik. Kiejtése után egy síkba került az elme, a test és a lélek az Istenséggel. Ez a mantra három hangból áll: A, U és M. Ezek kimondása és vibrációja a születésre, a halálra és az újszületésre utal. Ugyanakkor az emberek és az isteni szentség közötti harmónia és egység megtalálásában is segít. Tudományosan is bebizonyították, hogy az OM mantra rezgési frekvenciája 432 Hz, ami megegyezik az Univerzum rezgési számával. Segít abban, hogy rendszerezzük a gondolatainkat, hogy elkerüljük a káoszt, amit például a rengeteg munka, elintéznivaló okozhat.

2. Om Namah Shivaya mantra

Ez a mantra nem más, mint egy köszöntés, jelentése: „Meghajolok Shiva előtt”. Shiva az átváltozás istene. A hinduizmus egyik legkedveltebb mantrája, mivel nyugtató, lazító hatása van, segít az összpontosítás képességének fejlesztésében, hogy köszönthessük és tisztelhessük az istenségtől kapott életerőt. Ha ezt a mantrát ismételgetjük, képzeljük el, hogy meghajlunk belső önmagunk előtt, amely segít visszaszereznünk a magunkba vetett bizalmat, hitet.

3. Lokah Samastah Sukhino Bhavantu mantra

„Az összes élőlény a földön boldog és szabad akar lenni, ezért a gondolataimmal, szavaimmal és tetteimmel azt kell cselekednem, hogy minden és mindenki boldog és szabad lehessen.”

Ez a mantra arra emlékeztet, hogy a kapcsolatnak köztünk, és a többi élőlény között , gyümölcsözőnek és előnyösnek kell lennie mindenki számára, mert e nélkül nem tapasztalhatjuk meg az igazi boldogságot. Mikor imádkozunk, ne csak saját magunkra gondoljunk, hanem az egész mindenségre, az állatokra, növényekre is.

4. Shanti mantra

„Az Úr óvjon és áldjon meg. Hálás vagyok a mindennapi eledelünkért, és az ebből kapott energiát a más emberek megsegítésére fordítom. A tanulásnak eredménye kell legyen, és a tudásomat mások szolgálatába állítom. Nem fordulok soha másik ember ellen. Ember, béke önmagammal, béke a természettel, béke az isteni szentségekkel.”

Ez a béka mantrája, amely arra is figyelmeztet, hogy egymagunkban nem vagyunk képesek nagy változásokat véghezvinni, ehhez szükség van az isteni erők segítségére. Ha ezt megtapasztaljuk, átélhetjük a legnagyobb csodákat, és az akadályokkal is képesek leszünk megküzdeni. Ezt a mantrát akkor ajánlott segítségül hívni, ha valami új projekten dolgozunk, vagy tervezzük, hogy elindítjuk.

5. Om Gum Ganapatayei Namaha mantra

„Meghajlok Ganesha isten előtt, aki elhárít minden nehézséget és akadályt az utamból. Áldást és védelmet kérek tőle.”

Ganesha a bölcsesség, a tudás, a bőség, a szépség és az együttérzés istene. Ez a mantra ismétlése a spirituális fejlődést szolgálja, hogy egy magasabb tudati szintre juthassunk. Gyógyító hatása is van, a fizikai testünknek és energiaszintünknek is nagyon jót tesz. Segít elhárítani úgy a mentális, mint a külső problémákat. Hangosan, de magunkban is ismételgethetjük ezt a mantrát, főként mikor nagy dilemmába kerülünk, vagy egy utazás előtt állunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek