Utazás5 kihagyhatatlan hely Segesváron, amelybe egyből szerelmes leszel!

5 kihagyhatatlan hely Segesváron, amelybe egyből szerelmes leszel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha mesébe illő környezetre vágysz, vagy vissza szeretnél menni egy nyugodtabb és higgadtabb korszak idejébe, ha menekülni szeretnél a mindennapi élet rohanásából, vagy csak egyszerűen jól szeretnéd érezni magad egy számodra kedves személy társaságában, akkor Segesvár a legmegfelelőbb úti cél egy hosszú hétvégés városlátogatásra.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

A 12. században épült, és napjainkban is lakott középkori vár páratlan varázzsal bír. Kis helyen terül el, ezért sétáló lépésekben körülbelül két óra alatt teljesen bejárható. Azonban ha igazán fel szeretnénk fedezni a várost, akkor sokkal több időre van szükségünk, mint minden olyan úti cél esetében, ahol a varázslat a látogató képzelőerején, és az adott kor hangulatában rejlik.

Íme öt olyan hely és tevékenység amit figyelmedbe ajánlunk, ha egy igazán egyedi tapasztalattal szeretnél gazdagodni.

Az Óratorony. Habár nem ez az egyetlen bejárat a várhoz, mi azt javasoljuk, hogy az első találkozás alkalmával ezt a bejáratot válaszd a vár megcsodálására. Ha nyári időszakban látogatsz ide, élvezd a közvetlen szomszédságában levő hársfa bódító illatát, míg várod, hogy a torony órája déli tizenkettőt üssön. Ebben a pillanatban ugyanis az Óratorony szobrocskái legszebb táncukat mutatják be a közönségnek. Ha netán megered az eső, semmi ok az aggodalomra, mivel a hársfa dús lombja esernyőnek is tökéletes.

A Kolostortemplom. A rendkívül impozáns templom, ami a domonkos-rendi kolostor helyén épült, az Óratorony közvetlen szomszédságában áll. Belseje a gótikus irányzat egyszerűségét és szépségét tükrözi, ugyanakkor egy 35 keleti szőnyegből álló értékes gyűjteménynek is otthont ad. A több mint 300 éves múlttal rendelkező szőnyegek összetettsége lenyűgöző. Ha meg egy kis nyugalomra és csendre vágysz, a szemközti hotel udvarában lehetőség van felfrissülni egy pohár sör, egy jó könyv társaságában, vagy csak egyszerűen megcsodálhatod a napfény színe miként változik, ahogy halad az égen.

Fotó: Radu Ana Maria/Wikimedia.org
Fotó: Radu Ana Maria/Wikimedia.org

A Diáklépcső. Végy bátorságot és menj fel a 172 fokból álló fedett lépcsőn, amely a vár főterét és a helyi templom szomszédságában levő iskolát köti össze. A Diáklépcső egy jó módszer a meredek domboldal megmászására, főleg ha az időjárás nem túl kedvező, esik az eső, vagy forrón süt a nap. Egyúttal elképzelhetjük, hogy a szorgalmas diákok is ugyanezeken a lépcsőkön mentek fel naponta az iskolába már az 1600-as évektől kezdve.

Fotó: Wikimedia.org
Fotó: Wikimedia.org

Az Evangélikus Vártemplom. Talán az egyik legértékesebb építészeti remekmű a városban. A segesvári hegyi templom lenyűgözi az arra látogatókat nagyszerűségével és magasztosságával. A belsejében megcsodálhatóak a sárkányölő Szent-Györgyöt ábrázoló freskók, és megismerhetjük ehhez a jelenethez kapcsoló Zsuzsanna-történetet is. Semmi szín alatt nem szabad elkerülni a templom bejáratánál húzódó temetőkertet sem, amit az egyszerűséget és eleganciát ötvöző sírkövek tarkítanak. A látvány hatására a látogató óhatatlanul elmereng azon, mennyire is közel állhat egymáshoz a szépség és az elmúlás fogalma. Ha azonban adrenalinra is vágysz, a sötétség beálltával ereszkedj le a Vár térre néző feljáraton keresztül. Az út sötét és kietlen, és egy olyan udvar mentén vezet, ahol- megmagyarázhatatlanul- egy száz évnél is régebbi halottaskocsi áll.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

A Vár tér. Keress egy teraszt, és egy szűretlen sör társaságában élvezd a több száz éves házak csodálatos látványát. A vidám színek, az általuk sugárzott egyensúly békével töltik el a lelket: íme az ember olyan dolgokat is képes alkotni, amelyek évszázadokig fennmaradnak. A melletted ülők moraját hallgatva, próbáld meg elképzelni hány nemzedék ült már előtted nyugodtan, esténként ugyanazon a helyen.

Save

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek