Kuriózum5 kifejezés, amit egy igazán magabiztos személy sosem használna!

5 kifejezés, amit egy igazán magabiztos személy sosem használna!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szavaknak óriási erejük van, ez nem kétséges, ezért minden előnyüket ki kell használnunk! Ennek pedig az egyik legjobb módja a belső monológ, azaz a self-talk. Hogy micsoda ez és mire is jó? Self-talk közben tulajdonképpen önmagaddal kommunikálsz, saját magaddal tisztázol le dolgokat, miközben figyelsz, mit súg a belső hangod.

5 kifejezés, amit egy igazán magabiztos személy sosem használna!

Sokszor nem is vesszük észre, hogy legbelül saját magunkat buzdítjuk valamire, mert vannak olyanok, akiknek ez teljesen természetes. A megerősítő belső monológ magabiztosságot adhat, ezért óriási erővel bír. Ha önmagunkkal rendben vagyunk, akkor a külvilághoz is sokkal kedvesebb módon fogunk fordulni. Ráadásul a magabiztos emberek, tartásukból és öntudatukból fakadóan, nem használnak meggondolatlan és gyengének tűnő kifejezéseket.

1. „Bocsánat, sajnálom…” (abban az esetben, ha nem a te felelősséged)

Tölt el egy kis időt egy bizonytalan természetű ember társaságában, és rövid időn belül tapasztalni fogod, hogy valakitől bocsánatot fog kérni egy olyas valamiért, amit el sem követett. Ez a bocsánatkérés nem bűntudatból fakad, hanem nagyfokú passzióból. Egy magabiztos ember tudja, hogy mások megbecsülése fontos, de senki sem lehet fontosabb önmagánál. Hagyjuk a szabadkozó megnyilvánulásokat, és helyette inkább mondjunk ésszerűbb és hatásosabb mondatokat például: „Köszönöm, hogy időt szakított rám”, „Akkor hagyom is, hogy folytathassa a munkáját.”

2. „Látod, ez történt…”

Hacsak nem az abszolút igazságot akarod elmondani, akkor ne használd ezeket a szavakat. Ezek a mondatok a nagy történetmesélők jól ismert szófordulatai. Ezzel olyan hatást keltesz, mintha valamit szeretnél eltitkolni. Felejtsd el, hogy körbemagyarázod és szépítgeted a megtörténteket, inkább nyíltan és egyenesen vállald fel, és magyarázd el a helyzetet.

3. „Az ők hibájuk…!”

Egyvalami minden emberben közös: szeretünk mindig másokat hibáztatni. Még ha más is a felelős a megtörténtekért, egy magabiztos személy nem árulja el. Természetesen magyarázd el a szituációt, hogy nehogy téged vonjanak felelősségre a másik hibájáért, de ne köpd be az illetőt.

4. „Nem érzem úgy, hogy …”

Mindannyian kimondtuk már számtalanszor ezt a haszontalan, gyenge és önmegsemmisítő kifejezést, és inkább a könnyebbik utat választottuk. De a magabiztos egyének a visszautasítást is elegánsan oldják meg. Anélkül utasítanak vissza, hogy beismernék vereségüket. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindig a legjobb döntést hozzák, hanem azt, hogy meghátrálás esetén is képesek gondosan és diplomatikus módon megválasztani szavaikat.

5. „Nem vagyok képes rá.”

Ez is hasonlít az előző esetre. A magabiztos emberek inkább ésszerűen elmagyarázzák, hogy mi és miért nem valósítható meg ahelyett, hogy egy egyszerű visszautasítással leráznák az illetőt.

Ne feledjük, hogy nincs olyan ember a Földön, aki a nap huszonnégy órájában mindent magabiztosan kezelne. A lényeg az, hogy próbálunk meg határozottabbak és eredetibbek lenni. Ha kell belsőleg biztassuk magunkat, mert abból erőt meríthetünk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek