Kuriózum5 jel, ami arra utal, hogy az életed lassan szétesik

5 jel, ami arra utal, hogy az életed lassan szétesik

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Milyen gyakran gondolkodsz azon lefekvés előtt, hogy valóban elégedett vagy-e a jelenlegi életeddel, ami gyakorlatilag a mindennapi rutin elvégzésére korlátozódik? Munka, otthoni teendők, néha egy találka a barátaiddal, szombaton nagytakarítás, vasárnap 2 évad ledarálása a kedvenc sorozatodból – valóban jól érzed magadat így?

Első pillantásra talán úgy tűnik, hogy minden rendben van, de ha mélyebbre ásol, rájössz, hogy óriási szakadék húzódik az elképzeléseid és a valóság között. Itt az ideje, hogy túllendülj ezen.

Összegyűjtöttünk 5 jelet, ami arra utal, hogy az életed fokozatosan egyre rosszabbra fordul. Időről időre mindannyian felismerhetjük magunkat ezekben a helyzetekben. De ha ez válik az életedet meghatározó normává, a probléma súlyosabb lehet, mint gondolnád. A jó hír azonban, hogy a probléma felismerése az első lépés a megoldás felé vezető úton.

5. A világon semmi nem tud érdekelni

Úgy gondolod, hogy már semmi nem lephet meg ezen a világon, és minden hírre csak szkeptikusan felhúzod a szemöldöködet. „Rakétát küldtek a Marsra?” „Nocsak, milyen hihetetlen eredmény… vagy akármi.” „Egy új védőoltást tesztelnek?” „Na és akkor mi van?”

Az ember életkorát nemcsak a személyazonossági igazolványában szereplő számok határozzák meg, hanem az is, hogy képes-e valami újat találni, ami érdekli, tanulni és fejlődni.

Az elmúlt években az életedben hány esemény késztetett arra, hogy igazán izgatottnak érezd magadat? Ha a válasz az, hogy nem sok, akkor sürgősen tenned kell valamit.

4. Elhanyagolod az otthonodat és önmagadat

Ha nem érdekel a külsőd, és körülbelül egy hónappal ezelőtt takarítottál utoljára, az egyértelmű jele annak, hogy súlyos személyes válsággal küzdesz.

A saját tested és a környezeted iránt tanúsított közöny azt mutatják, hogy valami nincs rendjén az életedben, ráadásul el is fogadtad ezt a tényt, és elhanyagoltad önmagadat.

Okkal mondják, hogy ha változást akarsz elérni az életedben, kezdd azzal, hogy rendet teremtesz magad körül.

A takarítás sokat segíthet – elvonja a figyelmedet a negatív gondolatokról, és segít rendet tenni a gondolataid közt. Ugyanakkor a nőknek az is jót tehet, ha mintegy terápiás célzattal, fodrászhoz mennek.

3. Utálod a munkádat

Szinte még el sem kezdődött a munkanap, és te máris számolod az órákat, és azt várod, hogy vége legyen. Aztán eszedbe jut, hogy még csak szerda van, és kétségbeesetten keresel valami kifogást, hogy hamarabb szabadulhass.

Egy jól megérdemelt szabadságról álmodozol, és akkor eszedbe jut, hogy mindössze két héttel ezelőtt voltál nyaralni.

Ha utálod a munkádat, az egyértelmű jel arra vonatkozóan, hogy valamin sürgősen változtatnod kell. Lehet, hogy unalmasnak találod a munkádat, ellenségesek a kollégáid, vagy utálod, hogy minden nap csúcsforgalomban kell átvágnod a városon.

Ha megérted az elégedetlenséged valódi okát, könnyebb lesz megtalálni a kiutat ebből a helyzetből.

2. Nem vagy hajlandó kommunikálni

Mindenkinek szüksége van személyes térre, de ha látni sem akarsz senkit, kerülöd a családodat és a barátaidat, és „inkognitóban” böngészed a közösségi oldalakt, elég nyilvánvaló a helyzet.

Emlékszel a P.S. I Love You című filmre? Holly a családja és a barátai segítségével jutott ki a kétségbeesés és a gyász mélységeiből.

Azok az emberek, akik közel állnak hozzád, valószínűleg a legjobbat akarják neked, és a helyzeted nem lehet annyira sajátos, hogy senki ne tudna segíteni neked a családtagjaid vagy a barátaid közül.

Soha nem tudhatod, talán a legértékesebb tanácsokat tudják nyújtani, amelyek segítenek mindent megoldani.

1. Minden bosszant és feldühít

A szó szoros értelmében minden irritálni kezd: ha a férjed elfelejtette kivinni a szemetet, a gyerek rossz osztályzatot kapott az iskolában, a körömlakkod színe, és így tovább. Könnyen elveszíted az önuralmadat, sírva fakadsz, majd dühöngeni kezdesz, vagy éppen fordítva.

Ha folyton a negatívumokat keresed a világban, az megoldatlan problémákra utal, amelyek bosszantanak téged, és ez eredményezi a folyamatos kritikát és agressziót.

Mindez azonban megszűnik, ha őszintén beismered, mi az, ami zavar, és megoldod a problémát.

Lehet, hogy csak kíváncsiságból olvastad el a cikket, és most teljesen nyugodtan ki tudod jelenteni, hogy mindez egyáltalán nem vonatkozik rád. Ebben az esetben őszintén örülünk. Azonban ha ebben a helyzetben találod magadat, ne halogasd a megoldást. Csak egy életed van, és azt a lehető legjobban kell élned.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek