Kuriózum2050-ben az űrbe liftezhetünk

2050-ben az űrbe liftezhetünk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A japán Obayashi vállalat szerint 2050-re prognosztizálható az a technikai fejlettség, amikor már civilek is speciális liftaknával mehetnek az űrbe kozmikus pásztázásra.

A vállalat szerint kevesebb, mint 40 év szükséges ahhoz (a jelenlegi technikai fejlődést tekintve), hogy a már rég a tervező asztalon heverő űr-liftet folyamatosan használható, működő állapotba állítsák. A felvonó több mint 36.000 km magasságba röpíti az utasát, és a jelenkori legnagyobb kihívást egy speciális szénvegyületből készült anyag jelenti, amely 20-szor erősebb az acélnál, és nehezen előállítható.

A felvonó a tervek szerint egy úttal 30 utast lesz képes szállítani, és 7 nap alatt eléri az űrbéli állomását, ahol további napokat tölthetnek az űrturisták.

Az anyagok előállítását és minden hasonlót leszámítva a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nincs egyelőre jogi keret arra, hogy valaki is az űrben építkezzen, így ennek megvalósítása még várat magára, de a vállalat vezetői optimistán tekintenek a dologra, és nem hagyják abba a felvonó terveinek továbbfejlesztését.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek