Kuriózum11 rejtély, ami akár örökre megváltoztathatja az életed!

11 rejtély, ami akár örökre megváltoztathatja az életed!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az érzelmek igencsak titokzatos jelenségek. Tőlük válik az élet életté. Felrepíthetnek, de akár a mélybe is ránthatnak. Ezért kell tudatosan odafigyelnünk a minket körülvevő, és a saját érzéseinkre is, mert ha más szemszögből vizsgáljuk őket életünk akár teljesen új értelmet is nyerhet.

11 rejtély, ami akár örökre megváltoztathatja az életed!

Jöjjön most 11 olyan titok az életről, melyeket ha tudatosítasz óriási változásokat élhetsz meg.

1. A fájdalom nem minden esetben ellenség

A teremtmények többsége, így az ember is, két féle fájdalmat képes érezni: lelki és fizikai. Rossz az a felfogás, miszerint a fájdalom csakis negatív lehet. A fájdalom két dologra emlékeztethet: valami rossz, vagy valami változik. Vegyük például az edzés utáni fájdalmat, az jó, hiszen a testünk formálódik. A szerelmi fájdalmat is felfoghatjuk jóként: erejét használjuk fel arra, hogy rátaláljunk az igaz szerelemre. Kezd lassan összeállni a kép?

2. Nem is áll olyan rosszul a szénánk

Sokszor elégedetlenkedünk a sorsunk miatt, de álljunk meg egy percre! Gondolj csak bele hányan nélkülöznek szerte a világban, miközben te ezt a cikket olvasod a laptoposon/telefonodon egy kényelmes környezetben! Minden csak nézőpont kérdése, légy hálás azért, amid van.

3. A figyelem összpontosítása a kulcs

Háromféle figyelem létezik: belső, külső és másféle. A belső biztosítja az intuíciókat, az öntudatosságot, a külső a külvilággal való kölcsönhatásokat, és a mástól jövő figyelem a kapcsolatokat és intimitást biztosítja. Egy kiegyensúlyozott élethez nélkülözhetetlen, hogy megtaláljuk e három között az egyensúlyt.

4. Az öröm gyorsan szenvedéssé válhat

Socrates mondta egyszer: „Az ostoba azért él, hogy egyék és igyék, az okos azért eszik és iszik, hogy éljen.” És milyen igaza volt! Hány olyan gazdag embert ismerünk, aki boldogtalan, pedig mindene megvan. Ez azért lehetséges, mert az könnyen kapott győzelem értéktelen.

5. A fegyelemnek nem kell véresen komolynak lennie

Amikor meghalljuk azt a szót, hogy „önfegyelem” a legtöbbünknek összeszorul a gyomra. Miért? Azért, mert egész egyszerűen így vagyunk programozva. Okosan kell használni az önfegyelmet, ott és úgy, ahol és ahogy, a helyzetünk megkívánja.

6. Az igaz szeretet a válasz mindenre

Ki ne ismerné a Beatles egyik leghíresebb számát? „All you need is love…” vagyis minden, amire szükséged van, az a szeretet. És valóban, szeretettel számtalan rossz dolgot meg lehetne szüntetni: háború, éhezés, diszkrimináció, szegénység, gyűlölet.

7. A „gonoszt” a meg nem értés és a gyűlölet szüli

Ha visszagondolunk a történelem legvéresebb eseményeire, mindegyik a meg nem értésből és a gyűlöletből fakad: Hitler, Sztálin, Mao, tetteik mind-mind a gyűlölet következményei.

8. Sosem vagy egyedül

Nem számít, hogy miken mész keresztül, emlékezz, hogy sosem vagy egyedül. Ha fizikailag jelen pillanatban most nincs senki a közeledben ne csüggedj, mert az Univerzum már küldi számodra a megfelelő embert, csak légy figyelmes, mert akár a legváratlanabb helyzetekben is beléphet az életedbe.

9. A tudatlanság nem boldogság

A tudatlanság az tudatlanság, ráadásul gyűlöletet szít, ami háborúkat szülhet. A tudatlanság akár egymás ellen is fordíthat bennünket, ezért kellene nyitott szemmel és füllel járni a nagyvilágban.

10. „Az élet maga a vonat, nem az állomás”

Közhelyesen hangzik, de óriási életigazságot tartalmaz. Az élet ajándék, ezért használjuk ki minden egyes percét és ne foglalkozzunk a rossz dolgokkal.

11. A halál nem feltétlen a befejezést jelenti

Pierre Teilhard de Chardin szerint „Nem emberi lények vagyunk spirituális tapasztalatokkal, hanem spirituális lények, emberi tapasztalatokkal.” Függetlenül attól, hogy miben hiszel, ne tekints úgy a halálra, mint a végre, mert lehet, hogy után valami sokkal jobb fog történni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek