Kuriózum10 viselkedési mód, ami azt mutatja, hogy egy férfi nagyon boldogtalan!

10 viselkedési mód, ami azt mutatja, hogy egy férfi nagyon boldogtalan!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A férfiak nem nagyon beszélnek az érzelmeikről, a negatív dolgokat, mint a boldogtalanság, magányosság vagy harag inkább magukba fojtják. A férfiakat kiskoruktól fogva úgy szocializálják, hogy ne az érzéseikre összpontosítsanak, és semmiképpen se terheljenek másokat velük.

Éppen ezért nagyon nehéz egy férfit rábírni, hogy arról beszéljen, mi bántja. Vannak azonban olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy a férfinak nyomja valami a szívét.

1. Sokat panaszkodik

Minden férfi más, ezért egyénenként változik, hogyan kezelik a boldogtalanságot. A folyamatos panaszkodás az egyik módja annak, hogy egyes férfiak megküzdjenek az életük boldogtalanságával. Fontos tisztában lenni azzal, hogy az illető férfi általában milyen, hiszen néhány embernek megvan a szokása, hogy bármiről is legyen szó, panaszkodik.

De ha azt vesszük észre, hogy egy férfi sokkal többet kezdett panaszkodni az őt zavaró dolgok miatt, akkor lehetséges, hogy valami mélyebb dolog áll a háttérben.

2. Elhallgat

A másik módja a problémák megoldásának, hogy a férfi egyszerűen bezárkózik, és nem beszél. Néha ezt a módszert választják a férfiak, hogy elkerüljék a konfliktusokat kapcsolataikban. Attól tarthatnak, hogy ha kimondják, mi zavarja őket, az több problémát fog okozni azáltal, hogy felzaklatják a számukra fontos embereket.

“A férfiak különösen vonakodnak beszélni saját szükségleteikről és vágyaikról a nőkkel való kapcsolataik során, mert úgy szocializálták őket, hogy érzelmileg önállóak legyenek, és szégyelljék magukat, ha bármit kérnek valakitől” – írja Avrum Weiss pszichoterapeuta.

De Weiss arra is felhívja a figyelmet, hogy “a férfiak tétováznak beszélni a kapcsolati igényeikről, mert attól tartanak, hogy a beszéd tovább ront a dolgokon.” Ez gyakran arra készteti a férfiakat, hogy ne beszéljenek párkapcsolati problémájukról.

3. Szokatlanul sok időt tölt egyedül

Mindannyian másképp toleráljuk az egyedül töltött időt. Vannak, akiknek rendszeres egyedüllétre van szükségük, hogy töltsék társas “akkumulátoraikat”.

Más, extrovertáltabb emberek energiájukat abból nyerik, hogy másokkal töltenek időt. A legfontosabb dolog, amit észre kell venni, az egy férfi szokásainak bármilyen változása. Ha korábban szeretett emberek között lenni, hirtelen elkezd sok időt egyedül tölteni, ez figyelmeztető jel lehet.

4. Többet kezd dolgozni

A férfiak esetében a boldogtalanság ellenszere leginkább a munka. Charles Allen pszichoterapeuta rámutat arra, hogy a munka szorosan összefügg az önértékeléssel és az önbecsüléssel. Ez különösen igaz a férfiakra, akik hajlamosak önbecsülési kérdést csinálni az elért eredményekből. A nők ezzel szemben mások véleménye alapján állítják fel az önbecsülésüket. Ha egy férfi elégedetlen az életével, akkor sok esetben munkával kompenzál.

5. Elhanyagolja magát

“A depressziós személy az öngondoskodást néha elérhetetlennek érezi” – írja Deborah Serani pszichológus. “Fontos, hogy a depressziós emberek felismerjék, valamint a depressziós szerettei és családtagjai, hogy az öngondoskodással kapcsolatos problémák nem lustaságból vagy gyengeségből fakadnak.”

Serani azt írja, hogy a depressziós embereknek problémáik lehetnek a figyelemmel, a döntéshozatallal, az érzelmi kontrollal, az érzelmi működéssel, az előrelátással, az ítélkezéssel, a tervezéssel, a memóriával, az akaraterővel. Ha a férfi eddig rendszeresen járt edzőterembe vagy fizikai tevékenységet végzett, de nemrég abbahagyta, a boldogtalanság is lehet az oka.

6. Elkezd romboló magatartást tanúsítani

Gyakran az emberek a negatív érzések elől az alkoholba vagy más függőséget okozó szerekhez menekülnek. Egy tanulmány szerint a férfiak esetében négyszer nagyobb az alkoholizmus kialakulásának kockázata, mint a nők körében. De sajnos a romboló magatartás kategóriába tartozik a felelőtlen gyorshajtás is, ami által nem csak a saját maguk, hanem mások életét is kockáztatják.

7. Dühkitörés

A düh gyakran az egyetlen érzelem, amelyet a férfiak elfogadhatónak tartanak, ezért gyakran a szomorúság, az értéktelenség, a magány és a depresszió érzését haraggá alakítják. “A férfiakat arra ösztönözték, hogy nyíltabbak legyenek a haragjukkal. Ha (fiúknak) konfliktusuk van a játszótéren, azt ököllel intézik el. A lányokat arra ösztönözték, hogy tartsák vissza a haragjukat” – írja Sandra Thomas pszichológus.

A pszichológiában a haragot másodlagos érzelemnek tekintik. Ez egy reakció egy másik érzésre, amellyel az ember nem akar szembenézni. Ez lehet félelem, veszteség, magány vagy valami más. Ha egy férfi rosszabb kedélyű a szokásosnál, annak az lehet az oka, hogy más negatív érzéseit haraggal vezeti le, hogy ne kelljen szembenézzen azzal, ami valójában zavarja őt.

8. Reménytelenség

Azoknál a férfiaknál, akik általában szívesebben beszélnek az érzéseikről, hirtelen megváltozik a jövőről alkotott kép, és reményvesztetté válnak. Míg korábban optimista volt az illető, most úgy tűnik, nincs remény. A boldogtalan emberek gyakran nem látnak túl jelenlegi boldogtalanságukon. A jövőbe vetítik, elveszítve a reményt, hogy a dolgok valaha is jobbak lehetnek.

9. Már nem érdeklik azok a dolgok, amelyeket korábban élvezett

Ez egy másik klasszikus jele a depressziónak, férfiaknál és nőknél egyaránt. Azonban a férfiak gyakran szenvedélyesebbek érdeklődési köreik iránt, így ha ez megváltozik, az sokkal észrevehetőbb, feltűnőbb lehet, mint a nőknél. Egy boldogtalan ember gyakran elveszíti érdeklődését olyan dolgok iránt, amelyek korábban örömet okoztak neki. Legyen szó kirándulásról, haverokról, sportról, autóról… megtörténhet, hogy már nem tölti az időt azokkal a dolgokkal, amelyeket korábban szeretett.

10. Eltűnik a vágy

A közvélekedés szerint egy férfi intim vágya egyszerű, egyértelmű és állandó. De ez egyáltalán nem így van. Egy férfi libidója különböző időpontokban emelkedhet és csökkenhet, mind fizikai, mind pszichológiai okok miatt. A boldogtalanság, a depresszió és az alacsony önértékelés azonban mind nagyon káros hatással lehet a férfi egészségére.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek