Kuriózum10 dolog, amit egy okos ember sosem mond ki

10 dolog, amit egy okos ember sosem mond ki

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem mindig jó ötlet kimondani azt, amit gondolunk, az “ami a szívén, az a száján” mondás betartása néha negatív hatással lehet. Mindig gondolkodjunk, mielőtt hirtelen felindulásból beszélni kezdenénk.

Egy intelligens ember soha nem mondja ki az alábbi 10 mondatot.

1. ”Tudnék, de…”

Sokszor kezdünk így mondatot, hogy “tudnék, de…”, ami azzal egyenlő, hogy valójában nem is igazán akarom megtenni azt a dolgot. Hiszen, ha nagyon akarnám, akkor nem csak beszélnék róla, hanem meg is tenném. Az ilyen hozzáállással azt éred el, hogy egy idő után elveszted a beszélgetőtársad bizalmát.

2. ”Ez nem rossz ötlet”

Jól hangzik ugye? Tulajdonképp mit értünk ez alatt? Tetszik az ötlet vagy nem merjük egészen elmondani a véleményünk? Ne habozzunk, mondjuk ki, amit gondolunk, ne zavarjuk össze a beszélgetőpartnerünket.

3. ”Hű, hogy lefogytál”

Ha valakinek súlyproblémái voltak, dicséretnek veheti azt, ha észreveszik, hogy lefogyott, de az is megtörténhet, hogy feltörnek a régi, rossz emlékek belőle. Soha senkit nem szabad a negatív tulajdonságaira emlékeztetni.

4. ”Te is benne vagy már a korban”

Főleg, ha egy hölgynek mondjuk ezt, ne várjuk, hogy mosolyogva fog tovább velünk beszélgetni. Sőt, az is lehet, hogy megszakítja egy időre a kapcsolatot.

5. ”De…”

Ez az egyetlen szó elég ahhoz, hogy vitát váltson ki. Az ellentmondást nem sok ember kedveli.

6. ”Fáradtnak látszol”

Még, ha valóban fáradtnak is látszik az illető, soha nem mondjunk neki ilyet, hiszen ezzel még csak teszünk egy lapáttal az állapotára és a rossz hangulatára.

7. ”Nem szeretnék haragot, de…”

Ha így kezdjük a beszélgetést, akarva-akaratlanul kivívjuk az ellenszenvet, hiszen nyilvánvaló, hogy valami olyasmiről akarunk beszélni, ami nekünk nagyon nem tetszik.

8. “Talán tévedek, de…”

Ezzel a kezdéssel kételkedést és egyben ítéletet is közvetítünk. Senki nem fog szeretni, ha ilyen látszólag udvariasan, de mégis ítélkezve közelítjük meg a dolgokat.

9. ”Mint ismeretes, sok ember…”

Hol ismeretes, ki tud róla, ki az a sok ember? Ezek általában olyan állinformációk, amelyre nem lehet alapozni. Ez a fajta fogalmazás arra utal, hogy nem sok fogalmunk van arról, amiről éppen beszélünk.

10. “Nem méltó hozzád”

Ezzel a mondattal azt sugallhatjuk, hogy nagyon negatív véleménnyel vagyunk a beszélgetőpartnerünkről, azt gondoljuk, hogy valószínű problémái vannak az önértékelésével, mivel minden alkalommal nem hozzáillő párt választ magának. A legjobb, ha nem avatkozunk bele mások párkapcsolataiba, hiszen az magánügy.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek