Vizet és citromot tett egy tálkába, majd betette a mikróba. Amikor megtudta miért, én is hamar kipróbáltam…

Tegyünk egy tál citromos vizet a mikróba, és minden szennyeződés felolvad!

A mikró gyakori használata együtt jár a zsíros szennyeződések lerakódásával, így ha tisztán szeretnénk tartani a belső felületeket, gyakran kell takarítani a készüléket. De nem csak esztétikai szempontból kell időnként tisztává varázsolni a mikrót, hanem azért is, mert a melegítendő ételekbe belekerülhetnek a kórokozók által ellepett szennyeződések.

Ha nem szeretnénk nehéz kémiai vegyszerekkel megtisztítani a mikrót, válasszunk egy környezet- és emberbarátabb megoldást, ezáltal védve a család egészségét.

Ezek a hozzávalók:

  • egy mélyebb, mikróba is betehető tál
  • 1 bögre víz
  • 2 evőkanál ecet
  • 4-5 citromszelet
  • szivacs

A módszer alkalmazása:

Keverjük össze a tálban a hozzávalókat, majd tegyük be a mikróba, 5 percre, a legnagyobb fokozatra. A meleg hatására az ecetes, citromos víz párologni kezd, ami leolvasztja a szennyeződéseket. A végén pedig egy nedves szivaccsal, valamint azt követően egy papírtörlővel töröljük tisztára a készülék belső felületeit.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

One thought on “Vizet és citromot tett egy tálkába, majd betette a mikróba. Amikor megtudta miért, én is hamar kipróbáltam…

  1. Csákvári Zsóka

    Nem hiszem, hogy a mikróban élnek bacilusok. Én a befőttes üvegeimet a mikróban szoktam sterilizálni, mert mindent megöl.Használni is keveset hasznélom, szétrombolja a molekulákstami hosszú távon árthat a szervezetnek.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top