“Van egy álmom, hogy a lányom és a barátnője összeházasodjon” – Egy leszbikus lány anyukájának beszéde a Pride-on

Izgatottan áll a mikrofon előtt Peksáné Gyémánt Ágnes a Pride-on, először mond beszédet ilyen népes tömeg előtt, ráadásul egy igen személyes hangvételben.

Egy leszbikus lány anyukájának beszéde a Pride-on: "Van egy álmom, hogy a lányom és a barátnője összeházasodjon"

“Amíg nem beszéltem erről, addig a saját lelkem börtönében éltem.” – nyilatkozza lámpalázas őszinteséggel Peksáné Gyémánt Ágnes, aki beszédében azt is elmondja, először munkahelyén beszélt egyik kliensének arról, hogy lánya egy nőbe szerelmes.

Ágnes egyike azoknak az embereknek, akik létrehozták a LMBTQ személyek szülei, hozzátartozói Facebook csoportot, ahol a szülők egymást segítik, egymással kommunikálnak a LMBTQ dolgokról.

Beszédében kiemeli, meleg gyerek szülőjeként neki is elő kell bújnia, hogy ezzel példát, és bátorítást adjon más szülőknek, akik még nem tudnak megbírkózni a helyzettel, hogy gyerekünk azonos nemű embert szeret.

“Elő kell bújnunk, hogy példánkkal és tapasztalatainkkal segítsünk azoknak a szülőknek, akik nem tudják, hogyan birkózzanak meg a számukra új identitást vállaló gyerekük elfogadásával, és nem tudják, hogyan álljanak ki mellettük.” – mondja.

A teljes beszélgetést itt láthatjátok:

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

2 thoughts on ““Van egy álmom, hogy a lányom és a barátnője összeházasodjon” – Egy leszbikus lány anyukájának beszéde a Pride-on

 1. Kertesz Mária

  Normális hogy senki nem örvend egy ilyen helyzetnek és nehezen tudja feldolgozni.EGY dolgot nem értek,hogy mit kell ezt publikusan osztani-szorozni.Beszélje meg a családjával,a barátnöjével és fogja be a száját,de nem kürtöljük mintha egy dicsekvö cselekedet volna és aztán olvassuk a kommenteket.Le vagyok döbbenve a hozzáállástol,mert sem én sem a szomszéd érdemben semmit sem tud mondani de ha leülsz a kedves gyerekeddel lehet,hogy lelkileg mind a ketten vigaszt kaptok.ÉRTED TE EZT??!Mindenkjinek a saját gyereke a legfontosdabb nbem az amit én itt irok

  Válasz
 2. B Ani

  Kedves Anyuka!
  Ugye unokákat is szeretne a lànyától?
  De ugyan kitől lenne szegèny terhes?
  A barátnőtől?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top