Válás: 5 tabu, amiről senki sem mer beszélni

A legtöbb ember azt hiszi, hogy a házasság csakis úgy működik, hogy „boldogan élnek, amíg meg nem halnak”. De az élet útjai kifürkészhetetlenek, és van, amikor a dolgok nem úgy történnek, ahogyan azt mi elterveztük.

Válás: 5 tabu, amiről senki sem mer beszélni

Semmilyen kapcsolat sem egyforma, vannak mégis olyan vonások, amik minden válás során jelen vannak:

A válás szakaszosan történik.

Akárcsak a legrosszabb ördögi kör a következő negatív érzéseket hordozza magában: tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás. Ilyen sorrendben váltakoznak az érzések, és amikor azt hinnéd, hogy már túl vagy az egyiken, érkezik a másik és egyből ledönt.

A válás rengeteg könnyel jár.

Tényleg… rengeteggel. Ha van egy olyan hely, ahol biztonságban érezve magunkat tudunk beszélni a fájdalmainkról egy barátnak, az már sokat segíthet. Szükség van arra, hogy kibeszéljük magunkból az érzéseinket, és ezen a legjobban egy olyan barát tud segíteni, aki pszichológusokat megszégyenítő türelme van.

A válások okai sokoldalúak lehetnek.

Számos kiváltó ok kell ahhoz, hogy valakik a válásig jussanak, de a válóperes ügyvédek a következő problémákat emlegetik a legtöbbször: érzelmi eltávolodás, pénzügyi gondok által generált válás, intimitás eltűnése a kapcsolatból, családi hátterű problémák, egyéniség elvesztéséből fakadó gondok.

A válás lehetőséget ad arra, hogy visszaszerezd önmagad.

Ez egyszerre tűnhet ijesztőnek és izgalmasnak, úgy találhatunk rá önmagunkra, ha a mi érzésétől eljutunk az én érzéséig.

A válás felelősséggel jár.

Főleg abban az esetben, ha már gyerekek is születtek a kapcsolatból. A legfontosabb, hogy érzelmileg folyton támogassuk őket, nem szabad hagynunk, hogy egyedül éljék meg szüleik válását. Minden percben biztosítanunk kell őket, hogy nincs semmi baj, anyu és apu mindig ott lesz nekik.

Sok kitartás és edzett szív kell ahhoz, hogy végig vigyünk egy válást, de ha ez az egyetlen megoldás a problémákra, akkor ne gyengüljünk el.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top