Úgy érzed, készen állsz egy új kapcsolatra? – ha ezek az érzések megfogantak benned, akkor sikerült lezárnod a múltadat!

Véget vetni egy kellemetlen kapcsolatnak teljesen normális és természetes dolog. Miért maradnánk benne, ha egyszerűen valamilyen oknál fogva nem működik a dolog, és nem érezzük magunkat felhőtlenül boldognak. Viszont minden szakítás megviseli az embert érzelmileg és lelkileg is, és hogy kinek mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy fel tudja dolgozni a történteket és tovább tudjon lépni, az teljesen egyén függő. Szakítani számtalan ok miatt lehet, mégis egy kutatás szerint a leggyakoribb probléma az, hogy a felek nem kapják meg azt, amire szükségük van, vagy a két fél két teljesen különböző világban él.

Ha az idő begyógyította a sebeket, akkor teljesen más szemszögből leszel képes nézni a helyzetedet. Akár a pozitív dolgokat is képes leszel észrevenni, például azt, hogy mit is tanultál ebből a kapcsolatból? Mit csináltál rosszul? Vagy min kellene a jövőben változtatnod?

Mint már említettem egy szakításon igazán túllendülni beletelik egy kevés – vagy több – időbe, de ne aggódj érezni fogod, ha sikerült teljesen lezárnod a múltat és készen állsz a jövőre.

Ha az idő múlásával a következő 7 dolgot észreveszed magadon, akkor a gyógyulási folyamat a végéhez ért és bizony már készen állsz egy újabb kapcsolatra:

1. Nem félsz egyedül lenni

Egyedülállónak lenni abszolút nem rossz dolog, sőt, rengeteg izgalmas és jó dolog sülhet ki belőle. Mégis az emberek többsége kudarcként éli meg, ha életének egy adott periódusában nincs párja. A szingli lét során sokkal közelebb kerülhetsz önmagadhoz, egyensúlyba hozhatod a testedet és lelkedet, és rájöhetsz, hogy mit is akarsz igazán az élettől és önmagadtól.

2. Pontosan tudod, hogy mit akarsz, és mit nem akarsz

Ha meg tudod fogalmazni, hogy az előző partnered viselkedésében mi tetszett s mi nem, akkor már pontosabb képet tudsz alkotni a jövőre nézve, hogy mit vagy képes tolerálni és mit nem bírsz elviselni egy személyben. Ha ezt sikerül összehangolni a belső értékeiddel és értékrendszereddel jobb partnert választhatsz magadnak.

3. Tanultál a szakításból

Ha beismered, hogy te is hibáztál és képes vagy átlátni, hogy mi is vezetett a szakításhoz, akkor javíthatsz önmagadon, hogy egy jobb emberré válhass.

4. Meg tudsz bocsájtani önmagadnak és az előző párodnak is

A megbocsájtás a lelki erő jele. Ha képes vagy megbocsájtani mindkettőtöknek az lekövetett hibákért és fájdalmakért megtisztíthatod a lelked és új lappal indíthatsz.

5. Nem kutatsz folyton a szerelem után

Nem randizgatsz mindenkivel csak azért, hogy hátha valakivel összejönne egy kapcsolat, amivel pótolni tudnád az űrt magadban. Amikor képes vagy megbékélni, hogy most szingli vagy és a kapcsolatodnak vége, az új lehetőségek is könnyebben jönnek majd, csak ne akard túl görcsösen.

6. Tudod, hogy megérdemled a szerelmet

A helyes önértékelés elengedhetetlen, ha egy újabb kapcsolatba bele szeretnél vágni, ezért ne érd be a kevéssel. Légy türelemmel és járj nyitott szemmel, mert sokkal jobb fog belépni az életedbe.

7. Képes vagy kompromisszumokra

Különböző személyiségeknek különböző gondolataik vannak, de kész vagy ezt elfogadni, sőt még élvezed is, hogy vannak olyanok, akik másként látnak egy helyzetet. A kompromisszumkészség a kulcsa, ha egy jól működő párkapcsolatot szeretnél. Ezért a jövendőbeli párodnak adj elég teret, hogy igazán megismerhessétek egymást.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top