Tízmilliószoros napok 2014-ben

A gondolatoknak, vágyaknak, kívánságoknak, az akaratnak és a tudatosságnak minden körülmények között teremtő hatása van. Legyünk reményvesztettek vagy bizakodóak, lehangoltak vagy derűsek, minden egyes gondolat önmagát valósítja meg és ahhoz hasonlót kreál. Mi magunk vagyunk saját Univerzumunk alakítói.

meditacioMinden évben van azonban négy olyan nap, amikor Buddhista tanítások szerint, ezen gondolatok teremtő ereje tízmilliószorosára növekszik. Ezt a négy varázslatos napot a tibeti hagyomány „Nagy” Buddha napoknak nevezi, amelyek Buddhista ünnepnapok is egyben. Ezek ugyanis, Shakyamuni Buddha életének meghatározó és kiemelkedő fontosságú állomásai.

Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepe) – Shakyamuni Buddha olyan csodákat visz véghez, melyekkel követőinek hitét megszilárdítja.

Saka Dawa Düchen – Shakyamuni Buddha 35 éves korára eljut a teljes lelki megállapodás és megvilágosodás szintjére, ez a parinirvána ünnepe.

Chokhor Düchen (az imakerék ünnepe) – Buddha először forgatja meg a Dharmacsakrát (magyarul „Dharma kereke” vagy a „Sors Kereke”, amelyet egy nyolcküllős szekérkerék formájában ábrázolnak, ez szimbolizálja a Nemes nyolcrétű ösvényt). Ekkor mondja első szent beszédét a Négy Nemes Igazságról, ezt tartják a buddhista tanítások alapjának.
Lhabab Düchen – 41 évesen Buddha a Mennybe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon és meghálálja édesanyjának a Szamszárából való szabadulást, majd egy különleges létrán visszajön a Mennyből.

Tízmilliószoros napok 2014-ben:
Február 15.
Június 13.
Július 31.
November 13.

Ezeken a jeles alkalmakon tehát minden pozitív gondolat, kérés és kívánság hatása sokszorosára nő és hamarabb bekövetkezik, ugyanakkor pedig a negatív töltetű gondolatok is ugyanolyan intenzíven nyilvánulnak meg életünkben. Éppen ezért tudatosan kell az örömet, a boldogságot, a jó akarást megfoganatosítani minden kérésben, ha pedig rossz gondolatok jönnek, egyszerűen csak engedjük el azokat, ne kapaszkodjunk beléjük.

Fotó: Wikipedia

Fotó: Wikipedia

Ezeken a napokon érdemes feloldást kérni hibáinkra és botlásainkra, bocsánatot kérni és megbocsájtani. Örömet és boldogságot kérni, békességet saját magunk és minden ember számára. Kérjünk szeretetet, vigaszt és erős hitet mindazoknak, akiket szeretünk, kérjük a kegyelmesség erejét és tisztánlátást haragosainknak. Kérjünk jóságot, fényt életünkbe. Fogalmazzuk meg mindazt, amit el szeretnénk érni, amit meg szeretnénk kapni, amit el szeretnénk engedni, amit meg szeretnénk tapasztalni. Gondoljunk céljainkra, terveinkre.

Kezdjük a reggelt létünkért való hálaadással, így érezzük majd a boldogságot is szétáradni lelkünkben. Használjuk ki a nap minden értékes percét, próbáljunk kizárólag pozitívan gondolkodni és cselekedni. Mosolyogjunk, tegyünk jót, szerezzünk örömet. Teremtsünk lelkünkben teljes harmóniát és békét, legyünk összhangban a világgal, az Univerzummal. Terjesszük ki jókedvünket környezetünkre is.

A tízmilliószoros napokon minden gondolat, minden cselekedet és kívánság valóban sokkal intenzívebben nyilvánul meg és következik be, ezért nagyon fontos a tudatosság, a jóra való tudatos figyelés és a rossz elkerülése, elengedése.

Egyed Zsuzsanna

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

One thought on “Tízmilliószoros napok 2014-ben

 1. HORVATH ERNONE

  Ha ez így van, de ha nem akkor is, kívánom magamnak hogy mielőbb meg tudjam valósítani mindazon célkitűzéseimet melyet meghatároztam, a határidő az mindég “most” van.
  Űzzenek el az angyalok minden árnyat, a szeretet fénye világítsa be lelkemet és mindazokét akiknek
  erre a legnagyobb szükségük van, ők az én legközelebbi hozzátartozóim.
  Alakuljon minden a legjobban. Mindaz amiben hiszek, melyek az elfogadható , jó és jobb életkörülmények,
  az egymással való hatékony és leghatékonyabb kommunikáció külső és belső megnyilvánulásokban,
  a legteljesebb harmónia,ami átlendít a nehézségeken, a megfelelő barátok és ismerősök bevonzása.
  Jézus Krisztus! Gyógyíts be sebeinket! Megváltó szereteted fénye ragyogja be mindennapjainkat!
  Minden Kedves Ismerősömnek és Barátaimnak hasonló jókat kívánok!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top