A szív néma gyilkosa! – Hosszú ideig nem mutat semmilyen látható külső tünetet

Nem véletlenül szokás a köznyelvben a magas vérnyomást néma gyilkosnak nevezni, mivel nagyon hosszú ideig, szinte észrevétlenül fejti ki a káros hatását. Nem lehet kívülről látni, nem okoz érezhető, könnyen azonosítható fájdalmat.

A szív néma gyilkosa! - Hosszú ideig nem mutat semmilyen látható külső tünetet

A statisztikai adatok szerint a magas vérnyomás azon érrendszeri betegségek közé tartozik, amely vezeti az elhalálozási okok listáját, ugyanis a világ felnőtt lakosságának 20 százaléka emiatt veszti életét.

A legtöbb esetben a betegségre egy orvosi rutinvizsgálat során derül fény. De vannak, akik már túl későn veszik észre, hogy baj van, csak azt tapasztalják magukon, hogy gyakran vérzik az orruk, reggelente erős fejfájásra ébrednek, szédülnek, és hangokat, zörejeket hallanak a fülükben.

Emellett gyakori tünete a magas vérnyomásnak a fáradékonyság, a szívdobogás, vagy amikor valaki előtt hirtelen elsötétül a világ, és csillagokat lát, de a láb- és kézzsibbadás sem ritka jelenség.

Jelenleg a világon több mint 1 milliárd embernek van magas a vérnyomása, és évente 7 millióan vesztik életüket a betegségben. Egyes számítások szerint 2025-re a Föld lakosságának közel 60 százaléka fog szenvedni a magas vérnyomástól.

Ezt már olvastad? Céklagolyók: megakadályozzák az aranyér, a székrekedés, a visszér és a magas vérnyomás kialakulását!

Az Európai Unióban az elhalálozások 37 százalékát okozza a magas vérnyomás. Főként a rossz minőségű étkezés, a túlzott zsíros és sós ételek, és a mozgáshiány számlájára írható, hogy egyre több azok száma, akik ebben a betegségben szenvednek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

2 thoughts on “A szív néma gyilkosa! – Hosszú ideig nem mutat semmilyen látható külső tünetet

  1. B. Gordon

    A magas vérnyomás valaminek a következménye! Jelenlegi kamu tudomány valaki érdeke szerint a tünetet simogatja. Mert ezt tudja. Az ok megszüntetése az egyetlen megoldás. De mivel érzelmi, lelki eredetű, így a megoldást mindenki maga tudja kezelni. Fehér köpenyes ítélet-végrehajtó a szereivel semmit sem tud megoldani. De nem is cél, mert érdekeket szolgál. Lényeg a “molekulák” folyamatos zabálása.
    Akinek magas és alacsony a vérnyomása azért kell neki szedni, hogy a “jóváhagyott” szinten legyen. Akinek pedig megfelelő, annak meg azért kell szedni, hogy ne legyen véletlen sem eltérő. Tehát mindent félretéve, mindenkinek szedni kell! Hiszékeny, tudatlan embert az “érdekeltek” nagyon szeretik. Embertársak! Nézzetek szembe a valósággal, az érdekeitek is ezt kívánja! Aki meg nem, hát annak…….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top