A szakítás új fejezeteket nyithat életünkben!

A szakítás egy párkapcsolat végét jelenti, ami az esetek többségében egy rendkívül megrázó dolog. Stressz, boldogtalanság, szomorúság, magány, ilyen érzések párosulnak ehhez az eseményhez.

A szakítás új fejezeteket nyithat életünkben!

A pszichológusok szerint számos teória létezik arra vonatkozóan, hogy miért “gyászolják” meg a párok az elmúló kapcsolatokat.

Szakításkor a különváló párok többsége elveszti a realitás érzékét, és egy ideig nem tudatosul bennük az, hogy van választási lehetőségük az életben. És nem kell megmagyarázni, hogy miért döntenek így, vagy úgy, ez egyszerűen személyes és bizalmas dolog, mindenki magánügye. Természetesen az majd később derül ki, hogy jól, avagy rosszul választottak-e. A lényeg az, hogy a lehetőségek adottak, ezekkel pedig élni kell. És ilyen lehetőség lehet a szakítás is, ami felér egy újjászületéssel. A szakítás nem csak azt kellene jelentse, hogy, két ember többé nem találkozik, hanem azt is, hogy szakítunk a sérelmekkel, a haraggal, mert amíg ezt nem tesszük meg, addig egy helyben fogunk toporogni.

Ehelyett inkább érdemes tisztelni a volt párunkat, forduljunk az új lehetőségek irányába.

Hazudnak azok, akik azt hiszik, hogy egy párkapcsolat végeztével örökre ki tudják törölni a szívükből, elméjükből a másik embert. Ez nem lehetséges, hiszen a másik fél, ha csak rövid ideig is, de az életünk része volt, együtt alkottunk egy párt. Ahhoz, hogy a különváló felek tovább tudjanak lépni, új kihívásokat kell keresniük az életben, mert különben a fájdalom, a lelki teher megbénítja az életüket.

A mai Egységes világban semmi sem ér véget, minden átalakul, megváltozik, ami természetesen a párkapcsolatokra is igaz. Fontos az is, hogy a szakítást úgy éljük meg, hogy közben hálásak vagyunk azért, hogy az megtörtént, így sokkal könnyebben fel tudjuk dolgozni a nehézségeket, és a végén visszatér az öröm és a boldogság az életünkben. Ez furán hangzik, és nehéz is így tenni, de működik.

Az életünkért hálásnak kell lenni, még a nehéz időszakokban. Emelt fővel éljünk a pillanatnak, a mostnak és koncentráljunk a Örömre, a Humorra, a Felfedezésekre, az Alkotásra. Mert az élet halad előre, így vigyázzunk, hogy ne maradjunk mögötte.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top