Sós túróval töltött paprika, grillen sütve! Görög recept, amitől összefut a nyál a szádban

Ezt a receptet a görög konyha inspirálta. Márpedig köztudott, hogy a görögök nagyon jól főznek, éppen ezért egy percig sem kell gondolkozni, ki kell próbálni ezt az ínyencséget.

Sós túróval töltött paprika, grillen sütve! Görög recept, amitől összefut a nyál a szádban

Hozzávalók:

  • 6 hosszú paprika
  • 150 gramm feta, vagy sós túró
  • 2 evőkanál olívaolaj
  •  szárított oregánó

Elkészítés:

1. Vágjuk le a paprika szárát, úgy, hogy később tudjuk felhasználni a megtöltött paprikákra kis kalapként. Szedjük ki a magokat belőle. Mossuk ki bő vízzel, amíg az összes mag kijön.

2. Töltsük meg a paprikákat a lereszelt fetával, jól nyomkodjuk meg, hogy egészen a csúcsáig megteljen. A levágott szárrészt tegyük vissza a paprikákra.

3. Grillen süssük 5 percen keresztül a paprikákat, úgy, hogy egyenletesen minden oldaluk szépen megsüljön. Húzzuk ki a rács szélére, ahol kisebb a láng, és még sütögessük 10 percig. Akkor vannak készen, amikor szép sült színük van, és kissé megfonnyadnak.

4. Ha nincs grillsütőnk, akkor egy kevés olajon a kályhán is süthetjük egy serpenyőben.

5. Mikor készen vannak, tegyük egy tálcára, majd 5 percre fedjük le. A visszacsapódó gőz segítségünkre lesz, hogy könnyebbe meg tudjuk hámozni a paprikákat.

6. Hámozzuk meg, és tegyük egymás mellé egy tányérra a paprikákat.

7. Tálalás előtt meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal. Szórjuk meg oregánóval, sózzuk, borsozzuk.

8. Szükség esetén újramelegíthetjük, de hidegen is nagyon finom.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top