Sir David Attenborough: “Az ember olyan, mint egy járvány, amely megtámadja a földi élővilágot!”

A neves angol természetfilmes, biológus, aki bejárta a földgolyót és elhozta otthonunkba a természet csodáit, egyáltalán nincs jó véleménnyel az emberi fajról.

david-attenborough

“Olyanok vagyunk, mint egy járvány, amely megtámadja a Földet” – nyilatkozta a 90 éves természettudós a Radio Times-nak, amelyet a The Telegraph idézett.

Attenborough szerint lépéseket kell tenni a népesség gyarapodásának csökkenését illetően, hiszen ha ezt nem mi intézzük el, akkor a természet fogja megtenni helyettünk, ami tulajdonképpen el is kezdődött. A természetfilmes ezzel elsősorban a globális felmelegedésre utalt.

Nem David Attenborough az első, aki megkongatja a vészharangot az emberiség jövőjével kapcsolatban. Paul Ehrlich német orvos, immunológus, a kemoterápia úttörője, a Standford Egyetem professzora, az 1968-ban kiadott Népességbomba című könyvében már kitért arra, amit 2011 óta a szakértők is tudnak, hogy az emberiség elindult a kipusztulás útján, akárcsak a dinoszauruszok 65 millió évvel korábban.

Attenborough szerint csak közös összefogással lehetne megfékezni a világ túlnépesedési problémáját, amihez szükség van politikai akaratra, egészségügyi felvilágosító programokra, elérhető fogamzásgátlókra, hogy még időben elkerüljük a teljes összeomlást, és világméretű pusztulást.

Jerry Karnas, az arizónai Tucsonban lévő, a biológiai diverzitást védő központ vezetője is egyetért Attenborough-val, aki szerint születésszabályozással lehetne előrelépéseket elérni.

2011-ben a Földön már több mint 7 milliárd ember élt, jelenleg 7,4 milliárdnál tartunk.

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


2 thoughts on “Sir David Attenborough: “Az ember olyan, mint egy járvány, amely megtámadja a földi élővilágot!”

 1. Dné. B. Judit

  Rosszabbak vagyunk, mint egy sáskajárás. Romboljuk a természetet a gazdagodás reményében, a pénz bűvöletében, nem gondolva a jövő nemzedékekre. Ez a véleményem. Sajnos….

  Válasz
  • Herczeg László

   – egyetértek, fel kellene eme kártékonyság eredőit, és lassan v hírtelen váltani… ha
   ez lenne a politika egyedüli célja

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top