Gyakran ropogtatod az ujjaidat? Ezek lehetnek a következményei ennek a szokásnak!

Ezek lehetnek a gyakori ujjropogtatásnak a következményei.

Gyakran ropogtatod az ujjaidat? Ezek lehetnek a következményei ennek a szokásnak!

Egy, a kaliforniai egyetem sebésze által végzett tanulmány szerint, az eddigiekkel ellentétben, az ujjak ropogtatása akár előnyös és egészséges is lehet. A tanulmány eredményei arra engednek következtetni, hogy azok estében, akik ropogtatják ujjaikat, ritkábban merül fel az ízületi gyulladás lehetősége, és jobban is tudják mozgatni az ujjaikat.

Az ujjak ropogtatása során keletkezett hang, nem más, mint az ízületi folyadékban kialakuló gázbuborékok felszabadulásának a hangja.

Ennek ellenére, miért tartja mindenki mégis egészségtelen és rossz szokásnak?

Erről dr. Greg Kawchik, a CNN-nek adott interjújában, a következőket mondta: ”Ez az én magán véleményem, de az embereket a ropogtatással együtt járó hangtól egyszerűen kirázza a hideg, és talán ezért lengi körül ez a mítosz ezt a szokásunkat.”

A kutatást végző orvosok azonban azt is megjegyezték, hogy egyelőre ezen szokás rövid távú eredményeit vizsgálták, és hogy hosszú távon ez mivel jár, ezt még nem tanulmányozták.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.
Comments Closed

Top