Problémád van a pajzsmirigyeddel? Ez a valódi oka a betegségednek!

Ha pajzsmirigy problémákkal küzdünk, akkor a következő írás a hasznunkra fog válni, amely a felmerülő gondokat pszicho-spirituális témában járja körül. A lényeg, hogy figyeljünk testünk és lelkünk jelzéseire, és találjuk meg azokat az pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek működési rendellenességeit.

Fotó: Filantropikum.com

Fotó: Filantropikum.com

Lelki, spirituális okok

A híres metafizikai előadó, tanító, Louise L. Hay szerint a pajzsmirigy problémák kialakulásának rendszerint két lelki eredetű oka van: a beteljesületlen érzelem és/vagy a megaláztatás.

“Sosem érek rá, hogy azt csináljam, amit igazán szeretnék. Mikor jön el már az én időm?” Ezek a kérdések, mondatok is megfogalmazódnak azokban, akiknek a pajzsmirigyük nem működik megfelelően. Louise L. Hay szerint ez azért van, mert nem tudunk világosan, nyíltan beszélni magunkkal, megfogalmazni magunknak azt, hogy mit is szeretnénk. Ezért a pajzsmirigyek megbetegszenek.

Richard Gerber, aki a vibrációs orvoslás témában könyvet is írt, azt mondja, hogy a nyaki csakrában kialakuló energiablokk is okozhat pajzsmirigy problémákat. Ez elsősorban annak tudható be, hogy nem harcolunk a magunk igazáért. Hagynunk kell ezt az energiaáramlást, hogy érvényesüljenek az érzelmeink, vágyaink, álmaink, meggyőződéseink, értékeink.

Caroline Myss, az Anatomy of the Spirit: The Seven Stages of Power and Healing könyv szerzője szerint az ötödik csakra, a torok csakrája, amely az akaratérvényesítés, a személyes szabadság, és az önmegvalósítás csakrája. És ha ezek nem érvényesülnek, ha nem fejezzük ki érzelmeinket, akkor könnyen pajzsmirigy problémák léphetnek fel.

A Hashimoto thyreoditis egy autoimmun betegség, mikor a szervezet antitestjei célba veszik a pajzsmirigyeket és megtámadják, jelezvén azt, hogy figyeljünk oda belső vágyainkra, igényeinkre, ösztöneinkre, halljuk meg szavunkat.

Iyanla Vanzant azt mondja, hogy “a Hashimoto thyreoditis akkor alakul ki, mikor a kommunikáció megszűnik önmagunkkal, mikor nem értjük, nem fogadjuk el önmagunkat. Ennek következménye pedig a pajzsmirigyek megbetegedése, lelki frusztráció, fizikai feszültség. Rá kell találnunk az identitásunkra, hogy megvédjük magunkat mások manipulációitól.”

A szégyenérzet is károsan befolyásolja a pajzsmirigyeket, és az a felfogás is, miszerint “nem vagyok elég jó”, “én ezt nem érdemlem meg”.

Érdekes, hogy a pajzsmirigy problémák leginkább a nőket érintik, és ez nem véletlen. Az évszázadok folyamán a nőket a “gyengébbik nemnek” titulálták, beléjük nevelték a szégyenérzetet, megfélemlítették őket, erőszaknak voltak kitéve, és sok kapcsolatban a nőnek csendben kellett maradni, nem szabadott kinyilvánítania a véleményét. Nem sokkal jobb ma sem a helyzet, csak gondoljunk arra, hogy legtöbb országban ugyanazért a munkáért egy nőnek kevesebb fizetés jár, mint egy férfinak.

A nők legfontosabb feladata tehát, hogy kifejezzék véleményüket, teret engedjenek a belső hangjuknak.

A pajzsmirigy betegek többsége rendkívül intuitív, de nem nyilvánul meg, nem fejezi ki a véleményét, mert igyekszik nyugodt maradni, másokkal jóban lenni – mondja Louise L. Hay és Mona Lisa Schulz.

A túltengő pajzsmirigy betegség azért alakul ki, mert a belső hangot magunkba fojtjuk. Egyszerűen nem engedjük ki, még olyan esetekben sem, mikor világgá kiabálnánk a fájdalmunkat. A rendellenességet ugyanakkor az önvádaskodás, a saját magunk hibáztatása is okozhatja.

Hogy enyhüljenek a gondok, ismételgessünk a következő mondatot, amely Louise L. Haytől származik: “Túllépek a régi sérelmeimen, és szabad utat adok magamnak az önkifejezésre.”

Meg kell jegyezni azt is, hogy szakértők szerint, akik pajzsmirigy túltengésben szenvednek, igyekeznek elmenekülni a problémák elől, kerülik a konfliktust más emberekkel, és ezért legtöbbször csalódnak önmagukban. Mindig elfoglaltak, mindig dolgoznak, valamit tesznek-vesznek.

Ha meg a pajzsmirigyek tevékenysége hanyatlani kezd, akkor alulműködésről beszélünk, ilyenkor az illető szinte semmit sem siet el, látványosan lelassul, ráér mindenre.

A lényeg tehát, hogy mindig tudjuk azt, hogy mit akarunk, adjunk hangot érzelmeinknek, vágyainknak, így nem fog semmi sem a nyaki csakra energiáinak útjába kerülni, a pajzsmirigyek pedig zavartalanul működhetnek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

2 thoughts on “Problémád van a pajzsmirigyeddel? Ez a valódi oka a betegségednek!

  1. S. Gábor

    A pajzsmirigy az “idővel” kapcsolatos biológiai szerv. Túlműködés van, ha valamit nagyon gyorsan akarunk megoldani, sürgetjük a megoldást, hosszúnak tartjuk azt a bizonyos időt, stb. konfliktus. Túlműködéskor a pajzsmirigy a gyorsabb anyagcseréhez, energiához több hormont kell, hogy termeljen. Ha hosszú ideig tart és visszaesések következnek be, akkor alakul ki a strumma. És a gyors, szapora szívverés. És a jóttevő fehér-köpenyesek ekkor előszeretettel “javasolnak” szívritmus szabályozó veszélyes hulladéko(ka)t.
    Ha valaminek az eljövetelét akarjuk visszatartani, vagy nem akarjuk, hogy az az idő eljöjjön, akkor a pajzsmirigy alul-termel hormont, lelassítja az anyagcserét és a szívritmust. Ilyen konfliktus lehet, ha egy hozzátartozónak azt mondja a “magas tudomány” képviselője, hogy “Önnek 3 hónapja van még vissza!”.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top