Prána: a belső erő, ami az egész életedet megváltoztatja!

A prána szó abszolút energiát, univerzális erőt jelent, amely minden emberben jelen van, csak a legtöbbünknek nincs tudomása erről. Ha viszont felfedezzük ezt a mindent elsöprő erőt, képesek leszünk nem csak a mi, de a segítségre szorulók életét is megváltoztatni.

Az élet legnagyobb ajándéka a bennünk lévő prána, amely behálózza a világot, minden élőlényt, segít leküzdeni a nehézségeket, megvédi az egészségünket, a jó közérzetünket. A prána egy rejtőzködő energia, amelyet ha felfedezünk, az egész életünk gyökeresen átalakulhat.

Nem csak egy testünk van

Mikor azt a szót halljuk, hogy test, elsősorban a fizikai testre gondolunk, amelyet láthatunk, megérinthetünk, és amely jelzéseket közvetít a külvilágról, hiszen ha odakint hideg van, fázni kezdünk, ha meg kánikula tombol, akkor ki sem mozdulunk az árnyékos, hűvös szobából.

És hiába, hogy nem vesszük észre, de létezik egy energiával működő test is, amely bennünk kering, ez nem más mint a prána, vagy annak kínai megfelelője, a chi, japánul ki.

A mindennapi “üzemanyag”

A prána nem egy kézzelfogható dolog, de mégis rendkívül erős energia, a mágneses mezőhöz hasonlítható. Ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni, a prána kiegyensúlyozott állapotban kell keringjen a szervezetünkben. Ha jól érezzük magunkat, nincsenek fájdalmaink, nem vagyunk fáradtak, minden szervünk kifogástalanul működik, akkor a bennünk lévő prána rendkívül kiegyensúlyozott és erős. Azonban ha ez az életenergia meggyengül, megbomlik az egyensúly, akkor betegségek alakulhatnak ki. Ilyenkor energiát kell kérni azoktól, akik nagyon erősek ezen a téren.

Erősítsük a pránát légzéssel

Minden egyes alkalommal, mikor belélegezzük és kifújjuk a levegőt, erősítjük a pránánkat. Ezért nagyon jó gyakorlat a jóga, amely megtanítja, hogy miként tudjuk irányítani, szabályozni a levegővételt. A legfontosabb, hogy a prána áramlását ne akadályozza meg semmi, mert ha valahol blokk keletkezik, annak negatív következményei lehetnek.

A meditáció csodát tesz

A meditáció segít abban, hogy a testünkben keringő energia kiegyensúlyozott legyen, minden életfontosságú szervünket behálózza a jótékony hatásaival, így nem lesz a gond a keringési rendszerünkkel, az emésztéssel, vagy a memóriánkkal, de az érzelmi harmóniánk is magasabb szintre lép. Napi 10 perc csendes meditáció már rendkívül sokat segít.

Étkezés

A növényekből, zöldségekből, gyümölcsökből sok energiára tehetünk szert, a lényeg, hogy minél természetesebben készítsük el, hogy a bennük lévő tápérték és energia ne vesszen el. Örüljünk a friss, szép zöldségeknek, amelyek a kertünkben teremnek, fogyasszuk élvezettel azokat, hogy serkentsük a bennünk áramló életerőt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top