The New York Times: Az év, amikor legyőzzük a NEGATÍV GONDOLATOKAT!

2017-ben meg kell találnunk annak a módját, hogy visszafogjuk a fejünkben megszületendő negatív gondolatokat, amelyek egyszerűen megakadályozzák a fejlődést, a haladást életünkben.

A neves The New York Times lap újságírói szakembereket kérdeztek arról, hogy milyen következményekkel járnak a negatív gondolatok az emberek életére.

Az tudvalevő dolog, hogy manapság az emberek hajlamosak a negatív tapasztalatokról beszélni, ezeket megosztani mindenhol és mindenkivel. Ez voltaképpen az evolúcióra vezethető vissza, mivel őseink azért osztották meg a negatív tapasztalataikat, történéseket egymással, mert ez a túlélést szolgálta. Azonban napjainkban egy elhibázott lépéssel, vagy döntéssel nem kell feltétlenül az életünkkel fizetni. A lényeg az, hogy az emberi faj soha nem élt ilyen biztonságban és nagy számban a bolygón, mint most, viszont a rossz, panaszos gondolatok mélyen bennünk maradtak, amitől nem ártana megszabadulni.

A negativizmus a boldogság útjában áll!

A negatív gondolkodás egyszerűen a boldogság útjába áll. És erre ha még hozzáadódik az aggódás és a stressz, akkor már egészségügyi kockázatokkal is számolhatunk.

Ezt már olvastad? Készíts saját gyógynövényes füstölőt, hogy megszabadulj a negatív energiáktól és stressztől!

– Vannak olyan emberek, akik az átlagosnál is hajlamosabbak, fogékonyabbak a negatív gondolatokra. Ennek lehetnek genetikai vagy szocializációs, nevelési okai, főleg, ha gyerekkorban bántalmazás, erőszak áldozatai voltak – mondja Judith Beck, aki az édesapja, Aaron T. Beck által alapított, Beck Institure for Cognitive Therapy and Research intézet elnöke.

Szerencsére léteznek olyan gyakorlatok, amelyek segítségével megszabadulhatunk a negatív gondolatoktól. Meglepő, de az első lépés efelé az, hogy ne akarjuk kizárni tudatosan a negatív gondolatokat, mert ez megszállottá, görcsössé tehet, ami még nagyobb gondot okozhat.

Dr. Beck szerint azonosítanunk kell azokat a dolgokat, amelyek kiváltják belőlünk a negatív gondolatokat. Ilyen lehet a munkahely, a rossz családi környezet. Ha ez sikerül, akkor próbáljuk lecsillapítani elménket, amire leginkább a meditáció hat. Nyugodtan gondoljuk végig a helyzetünket, és mondjuk el magunknak, hogy minden a legnagyobb rendben van. Fogadjuk el a negatív gondolatainkat, azonosuljunk velük, majd oldjuk fel azokat. Ezután próbáljunk meg valami pozitívra gondolni. Közben mindig lélegezzünk mélyeket, mert ez segít, bármilyen helyzetben is legyünk.

Ezt már olvastad? Ezért jó a meditáció testnek-léleknek az Univerzum legszentebb szavával!

És mindezt odahaza, akár mosogatás közben is elvégezhető, de ha úgy gondoljuk, nyugodtan keressünk fel egy pszichológust – tanácsolják a lap által megszólaltatott szakértők.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top