Nem találod a boldogságot? Lehet, hogy eddig nem ott kerested, ahol keresned kellett volna!

Azon járnak a gondolataid, hogy milyen lehetőségeket szalasztottál el a múltban? A fénykép albumot lapozod nosztalgikus hangulatban? A régi leveleket olvasgatod, és meg vagy győződve arról, hogy a mostani életedben nincs semmi örömteli? Akkor ne is csodálkozz azon, hogy nem talál rád a boldogság, hiszen egyszerűen rossz helyen keresed.

Nem találod a boldogságot? Lehet, hogy eddig nem ott kerested, ahol keresned kellett volna!

Fotó: Pexels.com

Az sem jó, ha úgy gondolod, hogy majd holnap jobb lesz, esetleg egy hónap, vagy év múlva boldogabb, kiegyensúlyozottabb, gazdagabb leszel.

A boldogság idő és térbeli helyszíne a jelenben van. Ott kell keresned, nem pedig a múltban, és nem is a jövőben. A képlet egyszerű: egyszerűen nem lehetsz boldog, ha gondolatban, lélekben nem vagy jelen, hanem a múltban, vagy jövőben kalandozol. Ha így teszel, akkor gyakorlatilag életed sincsen, mert, bármennyire is vicces, azzal vagy elfoglalva, hogy mi történt régen, vagy milyen katasztrófákra, szenvedésre, betegségre számíthatsz a következő éveidben. Szó szerint elmenekülsz az életed elől, beásod magad a múlt, a nosztalgia hamis bugyraiba, és a valós, konkrét jelenbeli életeddel nem foglalkozol.

A múltban élsz…

Ha mindig a múltban történteken gondolkodsz, akkor egyértelmű, hogy nem vagy boldog a jelenlegi életedben, ami azért nem jó, mert így félő, hogy depresszióba esel. A megbánás, a múlt iránti siránkozás megkeseríti a lelkedet. Miért foglalkozol olyasmivel, amin már nem tudsz változtatni. Védekezni ez ellen úgy tudsz, hogy mikor eszedbe jut egy múltbeli, negatív, vagy akár pozitív élmény, verd ki a fejedből, és összpontosíts a jelenre. Lélegezz mélyeket, örülj a MOST-nak, és légy hálás.

A jövőben élsz…

Ha mindig vársz valamire, ha úgy álmodozol, hogy közben konkrét lépéseket nem teszel annak érdekében, hogy az a bizonyos dolog megvalósuljon, akkor az egész életedet, a boldogságodat alárendeled a jövőnek, ami soha nem fog bekövetkezni, mert mindig lesz holnap, és mindig lesz kifogás.

Élj a jelenben!

Nem egyszerű, mert erre nagyon kell összpontosítani. Kezdd az elején, védd észre az apró csodákat, például a madarak énekét, a falevelek zizegését, és lassan-lassan megtanulsz a boldog jelenben élni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top