Ne vétsd el ezt a hibád a hajápolásban: olyan, mintha beraknád a mikróba

Vigyázz a hajvasaló használatával, mert maradandó sérüléseket okozhat a hajadnak!

Ne vétsd el ezt a hibád a hajápolásban: olyan, mintha beraknád a mikróba

Sok nő, és újabban férfi is egyre nagyobb odafigyelést szentel a hajának, de nem árt tudni, hogy mit szabad, és mi káros már, ha hajápolásról, festésről, vagy vasalásról van szó.

Ha nem megfelelően használsz különböző hajfestékeket, színezőket, akkor gyorsan meg van a baj, hiszen a hajszálak, a hajhagymák könnyen megsérülhetnek, kiszáradhat a fejbőr, veszthet a fényéből a hajkorona.

Ilyen gyakori hiba a hajvasaló használatakor is előfordulhat. Ha nem minőségi készüléket használsz, akkor sok kárt tehetsz a hajszálaidban, minél többet használod ezt a készüléket, annál több bajt okozol, amely visszafordíthatatlan is lehet, hiszen még a hajkondicionáló szerek, balzsamok sem segíthetnek.

Ezt már olvastad? Ezért nem szabad vizes hajjal lefeküdni!

Ha mégis használsz ilyen hajvasaló készüléket, előbb a hajadat kend be speciális hajvédő termékkel, amely megóvja a hajszálakat a magas hőmérséklettől. Emellett állítsd alacsony hőfokra a készüléket, mert így minimálisra csökkentheted a hajkárosodást és ne feledd, hogy mindenképpen tartsd be a készülék használati útmutatójában lévő előírásokat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top