Ne vásárolj többet drága áfonyát a piacról. Ültess helyette a kertbe, mondjuk hogy fogj hozzá!

Az áfonya egy csodálatos erdei gyümölcs. Nem csak íze miatt közkedvelt, hanem mert rengeteg hasznos nyomelemet, tápanyagot, vitamint tartalmaz, amelyekre a szervezetünknek szüksége van. És ha már szeretjük az áfonyát, akkor miért ne ültetnénk a kertünkbe, hogy mindig kéznél legyen.

Ne vásárolj többet drága áfonyát a piacról. Ültess helyette a kertbe, mondjuk hogy fogj hozzá!

1. Ha úgy döntöttünk, hogy a kertészetből tövet vásárolunk, kérdezzük meg, hogy milyen típusú talajt kedvel a növény, és győződjünk meg, hogy az éghajlattal is minden rendben legyen, mert van áfonya típus, amely a meleget kedveli, és van, amelyik az alacsonyabb hőmérsékletet.

2. A talaj savasság, amibe kiültetésre kerülnek az áfonyák,  4-5 egységnyi kell legyen. Ha ez nincs meg, akkor ültessük cserébe a töveket, beállítva ott is a talaj savasságát.

3. Az áfonyákat napos helyre érdemes ültetni, egymástól legalább 1,5 méter távolságra. Az első pár hétben alapos öntözést igényelnek.

4. A fejlődő töveket óvjuk a kártevőktől, ezért érdemes szakszerűen permetezni, és körbekeríteni, nehogy a vadállatok megrágják a növények szárát.

5. Egy áfonya bokor akár 20 évig is képes terméssel ellátni az embert, ezért megéri gondoskodni róla.

6. Ha tavasszal elültetjük az áfonyát, már júliusban szüretelhetünk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top