Ne dobd el a műanyag üvegeket! Íme, egy szuper újrahasznosítási módszer!

A legtöbb műanyag palack, amelyekből akár egy nap több darabot is hazaviszünk, – gondoljunk csak az ásványvizekre, üdítőkre, nektárokra, – a szemetesben végzi. Már az is nagyszerű, ha a műanyag hulladékoknak kialakított konténerben kerül, nem pedig a vegyes szemétbe keveredik össze.

Ne dobd el a műanyag üvegeket! Íme, egy szuper újrahasznosítási módszer!

Sajnos ma már a műanyag kezdi ellepni az egész bolygót, és az egyik legelterjedtebb hulladék típussá nőtte ki magát, az óceánok is nagyon szennyezetté váltak az elmúlt években, az apró műanyag részecskék tömeges pusztulásokat okozva az élővilágban, erről itt olvashattatok egy megdöbbentő cikket.

Ha szeretnénk újrahasznosítani a műanyag üvegeket, akkor a következő videóban bemutatnak egy frappáns eszközt, amellyel gyakorlatilag csíkokra lehet szétvágni az üveget, így remek kötözőeszközt kapunk, vagy például ruhaszárító huzalként is használhatjuk a műanyag csíkokat, de fel tudjuk kötözni a paradicsomokat, gyümölcsöket, a virágok is felfutnak rájuk.

Az eszközt úgy hívják, hogy plasticbottlecutter, ami műanyag palack vágót jelent. Ebből a videóból kiderül, hogy miként kell elkészíteni és használni. Megéri!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top