Minden nap egy alma, az orvost távol tartja

Mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök kiváló vitaminforrások a szervezetünk számára. Amit talán kevesebben tudnak, hogy az egyik leghétköznapibb gyümölcsünk, az alma rendszeres fogyasztása rendkívül jó hatással van egészségünkre.

Fotó: Flickr.com

Fotó: Flickr.com

Ahogy a mondás is tartja: minden nap egy alma, az orvost távol tartja. Ezért együnk almát:

Csökkenti a koleszterinszintet és segíti a fogyókúrát: az alma könnyen felszívódó cukrokat és jelentős mennyiségű rostot tartalmaz. Egy alma elfogyasztása étkezés előtt félórával csökkenti az éhségérzetet, így kevesebbet eszünk a szokásosnál. Az alma rostjai ugyanakkor a rossz koleszterin felszívódását is meggátolják.

Fehéríti a fogakat: az almában található oxálsavnak szerepe van a fogak tisztán tartásában, hisz eltávolítja az ételmaradékokat.

Erősíti az immunrendszert: az alma gazdag kvercetinben, ami erősíti az immunrendszer erősítő, ám héjával együtt fogyasszuk, mivel az kulcsfontosságú mikrotápanyagokat tartalmaz.

Lassítja a rák evolúcióját: az alma ugyan nem kezeli a rákot, ám nagy polifenol tartalma lassítja a betegség evolúcióját.

Erősíti a memóriát: az almafogyasztás serkenti az acetilkolin elnevezésű neurotranszmittert, ami elengedhetetlenül szükséges az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Védi a tüdőt: magas antioxidáns tartalmának köszönhetően véd a légúti betegségek kialakulásától.

Megelőzi a ráncosodás kialakulását: az almában lévő polifenolok képesek megakadályozni az idő előtti öregedést és a ráncok kialakulását.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top