Minden megváltozhat egyetlen perc alatt!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy megengedjünk magunknak azt a luxust, hogy unatkozzunk.

Egy nap egy gazdag üzletember egy egzotikus szigetre ment nyaralni. Nemrég szívrohamon esett át, ezért a főnöke és orvosai egy kis pihenést tanácsoltak számára. Több, mint 15 éve nem volt szabadságon.

Sétálgatott a tengerparton, és próbálta lecsendesíteni az állandóan pörgő gondolatait. Egyszer csak meglátott egy helyi lakost, aki éppen a pálmafák árnyékában a függőágyában pihent. Nagyon nyugodtnak tűnt, így tehát odament az üzletember hozzá, és megkérdezte:

“Hogy tudsz egész nap csak a függőágyban heverni, úgy, hogy közben nem csinálsz semmit?”

“Mit tennék mást?” – kérdezte a férfi az üzletembertől.

“Nézz körül, annyi egzotikus gyümölcs van körülötted, amit mind jó áron el lehetne adni. Nagyon sok pénzt tudnál keresni, vásárolnál egy darab földet, és luxus szállodát építhetnél rá” – mondta az üzletember.

“És akkor?” – kérdezte nyugodtan a függőágyban fekvő ember.

“Üldögélhetnél csendben a parton, és élvezhetnéd a napsütést. Nem kellene többé semmit dolgozz” – felelte az üzletember.

“Nem látod, hogy most is éppen ezt csinálom?” – kérdezte a férfi.

Tanulság: a nap végén egyetlen dologra, a lelki békére van szükségünk csak. Az anyagi dolgok már nem számítanak, a nyugalomnak van csak igazán nagy értéke. A legfontosabb, hogy úgy tegyük le a párnára a fejünk, hogy gondolataink elcsituljanak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top