Miért teremtette Isten a gonoszt a Földön? Egy válasz, ami megérinti a lelked

Miért teremtette Isten a gonoszt a Földön? Egy válasz, ami megérinti a lelked

Egy egyetemi tanár a következő kérdést tette fel hallgatói számára:

– Minden, ami létezik, Isten által teremtett?

Egy diák bátran válaszol:

– Igen, Isten teremtette.

– Isten teremtett mindent? – kérdezte a tanár.

– Igen, uram. – Válaszolt a diák.

A tanár megkérdezte újra:

– Ha Isten teremtett mindent, akkor Isten teremtette a gonosz erejét is, hiszen a gonosz is létezik. Ha tetteink saját magunkat határozzák meg, akkor ez azt jelentené, hogy Isten is rossz.

A diák elhallgatott amikor a tanár válaszát hallotta. A tanár úgy érezte, nagyon elégedett. Úgy érezte, büszke, mert ismét bebizonyította a diákoknak, hogy Isten nem létezik.

Csakhogy egy másik diák is felemelte a kezét, és azt mondta:

– Kérdezhetek egy kérdést, uram?

– Persze – válaszolta a professzor.

A diák felállt, és megkérdezte tőle:

– Professzor, létezik a hideg?

– Ez milyen kérdés? Természetesen, hogy létezik. Még sosem fáztál?

A diákok kinevették a fiatalt, aki a kérdést tette. Ám ez folytatta.

– Valójában, uram, a hideg nem létezik. A fizika törvényeivel összhangban, amit mi hidegnek tekintünk, az a valóságban csak a hő hiánya. Abszolút nulla a hő teljes hiánya. Minden anyag, amely létezik, inertté és képtelenné válik reagálni ezen a hőmérsékleten. A hideg nem létezik. Ezt a szót csak azért hoztuk létre, hogy tudjuk leírni azt az érzést, amikor nincs meleg.

A hallgató folytatta beszédét.

– Professzor, sötétség létezik?

– Természetesen igen.

– Téved. Sötétség nem létezik. A valóságban ez a fény hiánya. Tanulmányozhatjuk a fényt, de nem a sötétséget. Használhatjuk Newton prizmáját, hogy feltörjük a fehér fényt egy spektrum színekké és tanulmányozhatjuk minden egyes szín hullámhosszát. De nem tudjuk mérni a sötétség. Egy egyszerű fénysugár áthatolhatja a sötétség világát, és megvilágítja azt. Honnan tudja, hogy mennyi sötétség van egy adott térben? Megméri a fény mennyiségét. Nem így van? A „sötétség” kifejezést arra használják az emberek, hogy leírják, mi történik, amikor a fény hiányzik.

Végül a diák megkérdezte a tanár:

– Uram, a gonosz ereje létezik?

Ezúttal a tanár hitetlenkedve válaszolt:

– Természetesen, ahogy mondtam. Látjuk minden nap, amikor bűnözés és erőszak fordul elő, naponta, világszerte. Ezek a példák képviselik a rossz megnyilvánulását.

Csak ezúttal a hallgatónak volt válasza:

– Gonosz nem létezik, uram. A gonoszság Isten hiánya. Ez olyan, mint a hideg és a sötétség – a szó létrejött, hogy leírja Isten hiányát. Isten nem teremtette a gonoszt. A gonosz nem a szeretet és a hit, mint a hideg és a sötétség. A gonoszság az Isten iránti szeretet hiánya egy ember szívében. Olyan, mint a hidegség a hő hiányában, vagy a sötétség ha nincs fény.

A diák: Albert Einstein.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

2 thoughts on “Miért teremtette Isten a gonoszt a Földön? Egy válasz, ami megérinti a lelked

  1. BALOGH SÁNDOR . Satumare

    MICSODA ÉRTELMES MEGLÁTÁS . MINDENT UGYAN ÍGY MEGMAGYARÁZ !!! CSAK ÉRTENI KELL A SZAVAK ÉRTELMÉT.

    Válasz
  2. Pokorni Pálné

    Az én magán véleményem szerint, a Világegyetemet energia alkotja, pozitív és negatív formában jelenik meg, ez teremti meg az állandó változást. A változásban vannak olyanok, amik állandó visszatérő, meghatározott rend szerint történnek, és vannak lehetséges változások. Szerintem ez valahol összpontosul, én ezt a tudatomban Istennek tartom, Ő jelen van mindenben, így kapcsolódunk hozzá, de kapcsolatban, és hatással van minden egymásra. Ez egy olyan ismeretlen terület, amit a tudósok soha nem fognak tudni bizonyítani. Az emberi elme olyan, hogy mindent bizonyítani akar, holott csak észre kell venni, hogy vannak olyan megnyilvánulások, amik nem anyagi szinten jelennek meg, hanem gondolatunk és érzésünk által tapasztalhatjuk meg. Szerintem kezdetben a Világegyetem alakulásakor, csak fény és szeretet volt, de Bolygónk benépesedésekor az emberek szabad akaratot kaptak, ezzel fokozatosan felerősödött a kettősség, a szeretet-gyűlölet, fény-sötétség. Ezt mi magunk emberek hoztuk létre a szabad akaratunkkal. Mindenki dönthet, hogy melyik energiát teremti meg élete során. Isten, a központ, csak a szeretetet, és a fényt (ami rávilágít a sötétségre) szeretné tapasztalni, ezért születtünk erre a bolygóra, lehetőséget kaptunk ennek megteremtésére. Rajtunk múlik, hogy ezt megvalósítsuk. Jézus megmutatta a helyes utat, életével, tanításaival buzdította az embereket az Isteni Igazság elsajátítására, Ő feltétel nélkül szerette Istent, és bízott Isten végtelen szeretetében. Mivel az egységben egyediek is vagyunk, így minden emberben másképp nyilvánulhat meg a felismerés, de a fő lényege az, hogy a Fény és a Szeretet alapján gondolkodjunk, és cselekedjünk. Mindegy, hogy milyen vallásban hiszünk, vagy esetleg nem vagyunk vallásosak, a lényeg a szeretet, és az együttérzés gyakorlása. Kívánom, hogy minden ember a józan gondolkodásával, és szeretetével döntse el, hogy mi az igazság. Isten Áldása és végtelen Szeretete legyen mindig velünk.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top