Megkarcoltad a padlót? Íme 9 ötlet, hogy megtisztítsd a faburkolatot

A lakás egyik legkényesebb felülete a fa-, vagy laminált padló, amelynek számtalan “ellensége” van. A következőkben arról lesz szó, hogy miként kell megvédeni a különböző sérülésektől a padlózatot.

1. Ütésnyomok

Előfordul, hogy valaki leejt egy nehéz, kemény tárgyat, ami mély nyomot hagy a padlón. Egy gyors megoldás, ami segíthet, hogy a padlón keletkezett mélyedést egy nedves ronggyal letakarod, majd forró vasalóval körkörös mozdulatokat végzel. Pár perc múlva olyan lesz a padló, mint új korában.

2. Marker nyomok

Egy darab rongyra tégy rá kevés fogkrémet, majd alaposan súrold le a marker csíkokat, foltokat a padlóról. A végén töröld fel az egészet.

3. Házi padlóápoló

Egy szórófejes flakonba tölts bele 1 pohár vizet, ¾ pohár ecetet, ½ pohár izopropil-alkoholt, 2 csepp mosogatószert, és 5-10 cseppet a kedvenc illóolajadból. Az egészet rázd össze, majd ezzel fújd be a padlót és egy puha ronggyal töröld föl.

4. Viszlát karcolások

Ha szeretnéd eltüntetni a padlón keletkezett karcolásokat, akkor vásárolj egy Magic Eraser szivacsot, és többé nem kell a problémával foglalkoznod. Egy darab dióbéllel is el tudod tünteti a karcolásokat, érdemes kipróbálni a módszert.

5. Segít a repceolaj

A karcolásokon, vékony repedéseken segít a repceolaj. Két rész étolajhoz adj hozzá 1 rész repceolajat és azzal dörzsöld be a sérült felületet.

6. Az állati eredetű húgyfoltok eltüntetése

A legjobb megoldás ilyenkor, hogy ezeket a cseppeket azonnal beszórod szódabikarbónával, és úgy hagyod 8 órán át, majd azután fertőtlenítő szeres vízzel feltörlöd a padlót.

7. Használj mikroszálas törlőrongyot

Ezzel úgy távolíthatod el a port, egyéb szennyeződést a padlóról, hogy nem okozol semmiféle sérülést a felületen.

8. A rágógumi eltávolítása

Jéggel könnyedén megszabadulhatsz a rágótól, mivel az megkeményíti azt, és már csak egy penge kell, hogy óvatosan eltávolíts a ragadványt.

9. Fekete tea

4 fekete tea filtert tégy bele 1 liter vízbe, készíts főzetet. Majd ha nedű kihűlt, egy tiszta rongyot márts bele, és töröld fel a padlót, de csak amelyik fából készült, a laminált padló esetében ne használd ezt a módszert.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top