Ma van az év utolsó Tízmilliószoros napja!

2014. november 13-án van az év negyedik, és egyben utolsó tízmilliószoros napja. A gondolatoknak, vágyaknak, kívánságoknak, az akaratnak és a tudatosságnak minden körülmények között teremtő hatása van. Legyünk reményvesztettek vagy bizakodóak, lehangoltak vagy derűsek, minden egyes gondolat önmagát valósítja meg és ahhoz hasonlót kreál. Mi magunk vagyunk saját Univerzumunk alakítói.

tizmillioszoros-nap

Minden évben van azonban négy olyan nap, amikor Buddhista tanítások szerint, ezen gondolatok teremtő ereje tízmilliószorosára növekszik. Ezt a négy varázslatos napot a tibeti hagyomány „Nagy” Buddha napoknak nevezi, amelyek Buddhista ünnepnapok is egyben. Ezek ugyanis, Shakyamuni Buddha életének meghatározó és kiemelkedő fontosságú állomásai.

Ezeken a jeles alkalmakon minden pozitív gondolat, kérés és kívánság hatása sokszorosára nő és hamarabb bekövetkezik, ugyanakkor pedig a negatív töltetű gondolatok is ugyanolyan intenzíven nyilvánulnak meg életünkben. Éppen ezért tudatosan kell az örömet, a boldogságot, a jó akarást megfoganatosítani minden kérésben, ha pedig rossz gondolatok jönnek, egyszerűen csak engedjük el azokat, ne kapaszkodjunk beléjük.

Ezeken a napokon érdemes feloldást kérni hibáinkra és botlásainkra, bocsánatot kérni és megbocsájtani. Örömet és boldogságot kérni, békességet saját magunk és minden ember számára. Kérjünk szeretetet, vigaszt és erős hitet mindazoknak, akiket szeretünk, kérjük a kegyelmesség erejét és tisztánlátást haragosainknak. Kérjünk jóságot, fényt életünkbe. Fogalmazzuk meg mindazt, amit el szeretnénk érni, amit meg szeretnénk kapni, amit el szeretnénk engedni, amit meg szeretnénk tapasztalni. Gondoljunk céljainkra, terveinkre.

Kezdjük a reggelt létünkért való hálaadással, így érezzük majd a boldogságot is szétáradni lelkünkben. Használjuk ki a nap minden értékes percét, próbáljunk kizárólag pozitívan gondolkodni és cselekedni. Mosolyogjunk, tegyünk jót, szerezzünk örömet. Teremtsünk lelkünkben teljes harmóniát és békét, legyünk összhangban a világgal, az Univerzummal. Terjesszük ki jókedvünket környezetünkre is.

A tízmilliószoros napokon minden gondolat, minden cselekedet és kívánság valóban sokkal intenzívebben nyilvánul meg és következik be, ezért nagyon fontos a tudatosság, a jóra való tudatos figyelés és a rossz elkerülése, elengedése.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top