Lepd meg a gyerekedet ezzel a tradicionális japán játékkal, imádni fogja!

Ha szeretnéd, hogy a gyereked leszokjon a számítógépes játékokról. vegyél neki Kendama játékot. Ebben az a jó, hogy a látszólag nagyon egyszerű eszközzel számos módozatot lehet kifejleszteni, így a gyerek, de a felnőtt sem unja meg, sőt, a játékkal fejleszthető az ügyesség, az egyensúly érzék, valamint a reakcióidő is.

Lepd meg a gyerekedet ezzel a tradicionális japán játékkal, imádni fogja!

Japánban a Kendamának nagy hagyománya van, szinte már sportágnak minősül, hiszen a fakalapáccsal és a hozzáerősített golyóval való játék során 300 és 50.000 közötti kombináció, variáció alakítható ki, ami egyszerűen elképesztő.

Ezt a frappáns kis eszközt már a 4 éves gyerekeknek is ajánlják, így a kicsi játék közben fejlesztheti ügyességét, koordinációs és koncentrációs készségét.

A játék két részből áll, a “Ken”-ből, ami a kereszt alakú, kalapácsra hasonlító farész, amelyen van egy kisebb és egy nagyobb bemélyedés, valamint a “Tama”-t, azaz a golyót, amit előbbibe kell ugratni. A mélyedések mellett még van egy hegyes fatüske, amelybe szintén bele kell találtatni a középen lyukas golyót, de mindössze egyik kezedet szabad használnod és a lendület révén kell ráérezned a tökéletes időzítésre, hogy a golyó a helyére kerüljön.

A Kendama további jótékony hatása:

  • javítja a szem és kéz reakcióidejét
  • javítja az egyensúlyérzéket
  • javítja a reflexet

Érdemes kipróbálni!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top