Két hozzávalót kombinált, segítségével percek alatt megszabadult a fülviszketéstől!

Elképesztően idegesítő tud lenni, ha hirtelen ránk tör a fülviszketés, amelyet természetesen nem olyan könnyű elmulasztani, mintha például a vállunk viszketne, mert a fülünket képtelenség ugyebár megvakarni, hiszen a hallójárat belsejébe mégsem lehet olyan egyszerűen bejutni.

Két hozzávalót kombinált, segítségével percek alatt megszabadult a fülviszketéstől!

A fülviszketésnek több oka van, talán a leggyakoribb a fülben elhelyezkedő hallóreceptorok túlérzékenysége, amelyek olykor be is gyulladhatnak, de a dobhártya kiszáradása is állhat a háttérben.

Nem szabad megfeledkezni az allergiáról sem, hiszen az is szoros összefüggésben áll a viszkető érzés kialakulásával, ahogyan a gyulladások, fül környékén kialakuló pikkelysömör, de a gyakori fültisztító pálcika használata is árthat a hallószerv egészségének, így ezek használata nem javasolt.

Vannak természetes módszerek, amelyek enyhítik a viszkető érzést. Íme!

1. Olívaolaj oxigénes vízzel keverve

Egy kiskanál olívaolajat és oxigénes vizet melegítsünk fel, majd emellett még egy kiskanál szénsavmentes vizet is hevítsünk fel. Keverjük össze az egészet, majd ha kellemes hőmérsékletű vált, egy pipettával szívjunk fel a folyadékból, és 2-3 cseppet cseppentsünk a viszkető fülünkbe.

Tartsuk a fejünket 1 percig oldalra fordítva, majd utána egy papírtörlővel töröljük meg a fülünket.

2. Alkohol és ecet

Egyenlő arányban keverjünk össze tiszta alkoholt és fehér ecetet. Ebbe mártsunk bele egy csipet vattát, fordítsuk oldalra fejünket, majd helyezzük a fülünkbe a vattadarabkát. 5 percig tartsunk a fülünkbe a vattát, és máris enyhülni fog a viszketés.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top