Így szabadíthatod meg idén nyáron a kertedet a kártevőktől!

Ha szeretsz kertészkedni, imádod a zöldségeidet, gyümölcseidet, akkor bizonyára tudod azt is, hogy vannak különböző betegségek, kártevők, amelyek borsot törhetnek az orrod alá, mikor elérkezik az idő a betakarításhoz.

Így szabadíthatod meg idén nyáron a kertedet a kártevőktől!

Amennyiben szeretnél környezetbarát módon védekezni ezen kártevők, betegségek ellen, itt van most egy remek módszer.

Ha szeretnéd megőrizni a talaj, a környezet és a saját magad egészségét, akkor nem vásárolsz kémiai vegyszereket, hogy elpusztítsd a növények kártevőit, legyenek azok rovarok, tetvek, vagy gombák, hanem inkább kipróbálod a következő módszert. Ezzel a keverékkel ugyanis hatásosan megelőzheted a paradicsom, az uborka, a paprika és a rózsa megbetegedését, elűzheted a kártevőket.

Ezekre lesz szükséged:

  • 1 liter víz
  • 5 szál cigaretta hamu

Ha nagyobb mennyiségre van szükséged, megduplázhatod az adagokat, így 2 liter vízhez 10 szál cigarettát kell felhasználni.

Elkészítés:

Nagyon egyszerű, a vízhez hozzá kell keverni a hamut, majd töltsd bele az egészet egy szórófejes flakonba és indulhat is permetezés. A növényeket tetőtől talpig egy héten egyszer kell lepermetezned, ami még a föld alatt rejtőzködő lótücsköket is elűzi.

Ezt már olvastad? Ha ezzel a különleges keverékkel táplálod a paradicsomokat, bő termésre számíthatsz!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top