Igen, a szakítás akár fizikailag is megbetegíthet: Így éld túl!

Kevés olyan ember létezik a Földön, akit ne viselne meg egy szakítás. Még egy rövidebb kapcsolatból való kilépés is fájdalmas lehet, nemhogy egy évekig tartóból, amibe megannyi energiát, időt, érzelmet és szeretetet fektettünk.

Igen, a szakítás akár fizikailag is megbetegíthet: Így éld túl!

Egy szakítás nemcsak a lelket viseli meg, hanem fizikai síkon is okozhat gondokat. Különböző testi fájdalmak léphetnek fel, és a viselkedésmódunk is megváltozhat. Hiába próbáljuk elfeledni mindazt, ami történt, hosszú ideig elevenen élni fog bennünk a fájdalom.

A jó hír viszont az, hogy vannak különböző tippek, technikák, tanácsok, amelyek segíthetnek átvészelni a szakítás traumáját.

1. Ismerd fel és fogadd el a fájdalmad forrását

Rá kell jönnünk, hogy aki a fájdalmunkért felelős, az nem csak az ex párunk, hanem mi magunk is. Ami történt, megtörtént, ne súlyosbítsuk a saját fájdalmainkat. Ne lovaljuk bele magunkat még jobban, hanem próbáljuk meg elengedni. Nincs amiért önsanyargatásba és önsajnálatba kezdjünk, mert azzal csak stagnálni fogunk és nem leszünk képesek a gyógyulás útjára lépni.

2. Érzékeld tested tüneteit és kezeld őket

Nemhiába mondják, hogy „összetört szív”. A heves érzelmeinknek hála a szervezet is érzékeli, hogy valami nincs rendben és ilyenkor jelennek meg a szomorúságból fakadó fizikai tünetek. Legtöbbször gyulladások lépnek fel és az immunrendszer is meggyengül, így a betegségek is könnyebben le tudnak dönteni a lábunkról.

A hormonháztartás is felborulhat a sok stressz miatt. Ezért figyelj oda, és ha nem érzed jól magad, tégy ellene. Most magadra összpontosíts, senki sem olyan fontos, mint önmagad.

3. Nyiss egy új fejezetet

A saját sorsod kovácsa vagy, ezért úgy alakítsd a jövődet, ahogy neked tetszik. Szabad kezed van, azt tehetsz, amit csak akarsz. Vedd számba mit tanulhatsz a múltadból, és a tapasztalataidat hasznosítsd a jövőben. Végre élheted a saját álmaid. Ne aggódj azért, ami elmúlt, a régi dolgokat próbáld magad mögött hagyni. Koncentrálj arra, hogy egyensúlyba kerülj önmagaddal és vonzd be a pozitív dolgokat. Szeresd újra önmagad, és a környezeted is szeretni fog. Ez lebegjen a szemed előtt: Talpra kell állnod!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top